Profilový obrázek

filmovy.guru

903

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



Rychle a zběsile 10
Rychle a zběsile 10 (2023)
4
Ne a ne a ne, proč to pořád natahujou. Mělo to dávno skončit, tenhle díl je naprosto prázdnej, plochej a nicneříkající. Po odchodu z kina jsem litoval svých peněz a času. Pár vtipných scének a relativně povedená akce to fakt nezachránily... Strašně častý skákání z lokace do lokace a nesoudržnost celýho příběhu filmu moc nepomohly. Alespoň herecké výkony s návratem pár postav potěšily. Cliffhanger na konci byl ok, na 12 půjdu, jen abych věděl jak to konečně skončí :D
Strážci Galaxie: Volume 3
Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
10
Pokud vás poslední MCU filmy zklamaly, běžte do kina na 3. Strážce Galaxie, protože vám zaručeně chuť navrátí a to vám garantuju, tohle je Marvel! Strážci Galaxie Vol. 3 se stali perfektním a pro mě bezchybným zakončením trilogie a příběhu naší milované bandy vyvrhelů. 3. Strážci fungují na všech rovinách - akce byla svižná, záživná a skvěle zakomponovaná do příběhu. Humor, se kterým MCU filmy někdy mívají problémy, byl tady doopravdy snad nejvíce vybalancovaný, adekvátní k situacím a snad ani jeden vtípek nepůsobil mimo mísu nebo trapně. Celé kino se fakt skoro neustále smálo a jsem rád, že i vedlejší postavy dostaly pořádně prostor pro rozvoj a nebyly přehlíženy, což platí i pro zbrusu nové postavy, ke kterým si člověk postupně najde cestu. Záporák High Evolutionary vzbuzoval respekt a byl skvěle napsaný, se skvělou motivací a charakterem. Dojemný příběh s obrovským srdcem a velkými sázkami, vás po celou dobu udrží na okraji sedačky a několikrát zcela dojme a i ta slza ukápne. Řadím Strážci Galaxie Vol. 3 do TOP 5 v MCU a jsou opravdu pro každého fanouška Marvelu, ale i pro všechny, kteří si chtějí odnést skvělý zážitek a pořádně se pobavit.
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
8
Takhle osvěžující fantasy film jsme už potřebovali jako sůl! Skvělej nápad přenést D&D na filmová plátna, ještě k tomu s tak kompatibilním obsazením, které se perfektně doplňuje a pro příběh se srdíčkem funguje na jedničku. Nádherné CGI a ta přehršel úchvatných lokací byly fakt ohromující a jsem strašně rád za to, že jsme měli možnost tolik míst navštívit. Dungeons& Dragons: Čest Zlodějům přináší i zároveň čest fantasy žánru. Víc takových filmů!
Papežův vymítač
Papežův vymítač (2023)
8
Už po sté ohraný příběh s vymýtáním ďábla, v tomhle případě ovšem s charismatickým Crowem tuto zápletku příjemně osvěžil. Dodal celému filmu i skvěle vyváženou komediální složku a hrál fakt moc pěkně. První polovina filmu se ještě jakž takž držela při zemi a celé to působilo docela důvěryhodně, ale tak od té poloviny až 2. třetiny filmu to začalo být už trochu moc. Konec pěkně navnadil na pokračování otce Gabriella toho druhého kněze (na jméno si už nevzpomenu :Dd). Papežův vymítač je pro všechny Croweovi nadšence a milovníky podobných snímků s církevními motivy.
Renfield
Renfield (2023)
8
Zprvu bych absolutně nečekal, že nám Renfield zprostředkuje tak skvělé zamyšlení nad mezilidskými vztahy. Ano, možná až zbytečně přehnaně a karikaturně, ale tenhle styl bych u filmu s Cagem ve výsledku asi i předpokládal. Hoult už od začátku obrovskej sympaťák, kterého si snad každý oblíbí a je radost mu po celou dobu fandit. Strašně mě na celým filmu bavila extrémní, místy absurdní, gory akce, při které se celé kino smálo a to nejen u toho! Některé Drákulovy hlášky se totiž neuvěřitelně moc povedly a celá jeho vizáž v Cageovo provedení byla k nezaplacení. Renfield funguje jako perfektní oddechovka, která má srdíčko a myslím si, že stojí za zhlédnutí.

Oblíbená díla

Oblíbení tvůrci