LiborLibor

Libor Ulovec

Komentáře 7

Od nejnovějších
  1. Jason Bourne
    Jason Bourne (2016)
    7.5
    Jako osoba nedotčená Bourneovým mýtem hodnotím tuto podívanou vysoce. I bez předchozí znalosti kontextu má film přehledný a překvapivý děj kořeněný Greengrassůvým stylem, který obdivuji již od Krvavé neděle. Autentické výkony Matta Damona, Alicie Vikander a T.L. Jonese.
  2. Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa
    Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa (2016)
    5
    Humor divadla Sklep mne konstantně míjí v poměru 1 zdařený pokus na 10 mířících naprosto mimo. Byl jsem zvědavý, zda se to po shlédnutí dokumentu změní. Nezměnilo... Bohužel, komika trapnosti a odcizenosti je mi v porcích dávkovaných sklepáky (tedy nikoliv jako 'koření' nýbrž jako 'hlavní chod') naprosto cizí.
  3. Božská Florence
    Božská Florence (2016)
    8
    U hodných lidí se tleská velkému srdci, ne talentu. Mají nárok na splnění svých snů, pokud je pomáhají plnit jiným. A tak tedy tleskám... Zajímavé spojení britsky empatického Hugha Granta a jímavě naivní Meryl Streepové funguje dokonale, naopak výkon Simona Helberga mne občas přinutil pozvednout obočí.
  4. Blízko od sebe
    Blízko od sebe (2013)
    8.5
    Pro mne velmi sugestivně natočená divadelní hra se skvělými hereckými výkony. Trochu matoucí je název, pokud uvážíme, že v našich divadlech se předloha uvádí pod původním titulem "Srpen v zemi Indiánů". Překvapila Julie Roberts, která však (jak se zdá) stále více dává o sobě vědět jako o skvělé herečce. Zajímavý protiúkol svědčil i Benedictu Cumberbatchovi.
  5. Dánská dívka
    Dánská dívka (2015)
    7.5
    Čekal jsem mnohem intenzivnější zážitek, protože trailer mne nadchnul. Scéna a výprava byly krásné napohled, herci se snažili, ale skutečné drama jsem jen tušil, než spoluprožíval. Škoda. Neudivilo mne tedy, že E. Redmanovi unikla Oscarová soška, i když jsem ho (opět pod dojmem traileru) na ni tipoval.
  6. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    7
    Vynikající pohádka pro sobotní podvečer. Má to šmrnc, vtip i spád. Do svých Top100 bych tento film určitě nezařadil, ale pobavil jsem se. Strhující byl zejména výkon hlavního hrdiny, který vše zvládl s bravurou a espritem ostříleného herce, ačkoliv vlastně neměl žádného skutečného přihrávače.