Profilový obrázek

Pacman

David Buša
586

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Liga spravedlnosti Zacka Snydera
    Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)
    7.5
    Snyder Cut určitě o řád výš, než "paskvil" (který ale svojí kvalitu měl) Josse Whedona. Ve filmu je vidět spousta práce navíc, ale zároveň ta spousta materiálu, který už byl dávnou hotový, jen se nedostal před lety do finálního produktu. Pro mě samotného je filmová Justice League pořád ještě trochu málo temná, ale rozhodně se mi přepracovaný děj líbil. Zpětné zapojení Junkieho XL do projektu dalo filmu taktéž nový náboj a odlišný soundtrack udělal se Snyder Cutem solidní otočku k lepšímu. Nenáročnému divákovi bych novou verzi snímku asi nedoporučil stejně jako "původní" snímek z roku 2017, nicméně bych se už nebál poslat do kina fanouška DC komiksů. Takže pokud jsem Justice League odhadoval někde kolem 55%, tak tuto verzi Zacka Snydera hodnotím na 75%. Kdyby byl jako zakončení série, měl by potenciál rozhodně větší.
    AVA: Bez soucitu
    AVA: Bez soucitu (2020)
    4.5
    Film nad vodou udržuje poměrně solidní výkon všech herců (i když jich zase nebylo tolik). Jak John Malkovich, tak Colin Farrell se v podobných rolích už objevili jinde, takže tady nebylo o čem. Jessicu Chastain zastoupila v akčních scénách kaskadérka, takže ten zbytek co hrála, už zvládla v pohodě a opravdu ukazuje, že umí hrát jak chladnou mrchu, tak člověka v průseru, co se každou chvíli psychicky sesype. Bohužel scénář je tak děravý, že jsem si párkrát vzpomněl na Kobru 11 a Odpadlíka. Jako víkendová jednohubka doma na gauči by to asi fungovalo, ale na úspěšný blockbuster to rozhodně nemá. Film má hodinu a půl, s trochou péče a hodinou navíc by zápletka byla mnohem lepší a film by měl šanci na úspěch, ale takové možnosti tvůrci určitě neměli. S tímto výsledkem Ava zapadne velmi rychle v zapomnění, protože toho není příliš na co se těšit. Dávám 45% za obsazení a soundtrack.
    V síti
    V síti (2020)
    9
    Ano tento dokument je šokující, ano je jednoduchý na pochopení, ale o to šlo. Najdou se drobné nedokonalosti včetně většího akcentu na stejnou tématiku týkající se chlapců (to ale kvůli nemožnosti sehnat mužského, co vypadá na 12). Nicméně dokument V síti bude dostatečným základem pro další systematickou činnost tvůrců a dívek na bázi preventivní. Každému tedy doporučuji se na tento dokument podívat, i když slabším povahám doporučuji opakovaně blicí pytlíky s sebou. Zaslouženě si tento dokument ode mě zaslouží 90% a jsem rád, že se konečně objevilo v kině něco českého, co válcuje zahraniční tvorbu. Škoda, že jde zrovna o tohle nehezké téma.
    Lov
    Lov (2020)
    7
    Lov je tak klasickou „vyvražďovačkou“, která se inspirovala horory jako Uteč, Očista nebo třeba Nezvratný osud. Nicméně závěrečná scéna je něco, na co se vyplatí čekat. Tady mám podezření, že se všichni hodně vzhlédly ve snímku Kill Bill. Ale je to dobře, protože takovejhle „chickfight“ už jsem na plátně dlouho neviděl. Kolem a kolem je Lov sice brutální, ale i vtipný snímek, který je příjemná jednohubka na rozjezd do krizi, kterou svět zažívá. Bojím se, že v Evropě nebude snímek mít takový úspěch (jaký by si možná zasloužil) a některé věci šli udělat určitě lépe. Po všem, co jsem napsal se už ani nedá moc mluvit o samotném scénáři nebo logice, takže tohle nechám raději na těch, co tam tyhle věci chtějí hledat. Každopádně i vzhledem k rozpočtu 14 milionů dolarů je film Lov dobře natočeným snímkem, který mi zlepšil odpolední náladu. Dávám 70%.
    Vzpomínky na Itálii
    Vzpomínky na Itálii (2020)
    6.5
    Vzpomínky na Itálii je nakonec opravdu tou letní jednohubkou, na kterou se slečny a ženy nemusí bát vzít své chlapce a muže do kina. Nikam daleko příběh neodbočuje a plyne solidním tempem ke konci, který přichází cca po hodině a půl. James D’Arcy tak nakonec natočil film, který je sice strašně jednoduchý, ale zároveň svěží svými humornými prvky. Já jsem si ho užil přesně podle toho, co jsem očekával, takže spokojenost a 65%.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+24

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+52