hejkalka

Karolina
216

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    8
    Dunkirk je válečný film, kde není v popředí umírání, ale příběh obyčejných vojáků ukázaný na osudu jednoho z nich. Film působí velice uvěřitelně, je napínavý i bez hektolitrů krve a i když víme, jak dopadne. Odpustíte i malé odlišnosti oproti realitě, však další dobrodružství začíná po filmu, když se zvídavý divák chce dozvědět více o tom, jak to bylo.
    Anthropoid
    Anthropoid (2016)
    7.5
    Především zahraniční tvůrci natočili film o velice důležité události z československých dějin. Podařilo se jim nebýt patetičtí a přesto je film strhující. Čeští herci hrají výtečně, stejně jako ti zahraniční. Jen více takové filmařské spolupráce, českému filmu by mohla pomoci:-)
    Valkýra
    Valkýra (2008)
    8
    Valkýra je strhující od začátku do konce a vůbec nevadí, že dopředu víme, jak dopadne. I tak držíme palce hlavním hrdinům a tak trošku doufáme, že by to třeba mohlo dopadnout jinak;) Je to jeden z filmů, který zábavnou formou seznamuje z historií a donutí vás dohledat si přesné historické reálie.
    Sully: Zázrak na řece Hudson
    Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)
    9.5
    Tenhle příběh asi každý zná a přesto, že od začátku víte jak dopadne, vás tvůrci od začátku do konce nenechají vydechnout a udržují vás v napětí. Přerod Toma Hankse v hlavního hrdinu je tak věrný až z něj mrazí. Je to silný film a velice důstojná nepatetická pocta velkému hrdinovi - pilotovi, který se necítí být hrdinou a o to víc jím je.
    Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    7.5
    Příjemně lidský film, skvělé herecké ztvárnění obou ústředních postav, aktuální a silné téma odlišnosti hlavních postav a hledání cesty k sobě a vzniku jednoho netypického a přesto nebo proto silného přátelství - Zelená kniha je film který se vás dotkne a bude ve vás doznívat.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci