laki1

Jan Lacina

Komentáře 26

Od nejnovějších
  1. Electroma
    Electroma (2006)
    6.5
    Uchvatna vyprava, fakt zajimavej "dlouhohrajici videoklip". Nicmene me strasne zklamalo, jak je to ke konci va.a.a.azne.e.e zdlouhave - nasleduje po sobe nekolik nekonecnych scen. Chapu, proc tam jsou (nutna gradace), jen jsem cekal malou odmenu za trpelivost. Nicmene pro fanousky Daft Punk nebo pro vyznavace experimentalnich zvukove-obrazovych del primo povinnost shlednout!
  2. Sen
    Sen (2008)
    8.5
    Velmi prijemna vizualni stranka, tema je sice typicky asijske, ale vysledny film pusobi spise jako dobry evropsky film. Vysledek pozotivni, jen jsem cekal typictejsi asijsky film na Korejskem filmovem festivalu...ale zase na druhou stranu, jenakeho Kim Ki-duka tam dat museli a tenhle je pro evropany asi nejskousnutelnejsi (aspon z tech par, ktere jsem od neho videl).
  3. 1. epizoda
    1. epizoda (2004)
    10
    Dokonaly serial. Vyborne je na tom i to, ze se da sledovat kazdy dil samostatne i kdyz neznate predchozi (ale se znalosti si to uzijete vic). Osobne mam nejradeji prvni tri serie, ctvrta serie i bez Mikea ujde, ale je to trosku jine. Pata a sesta serie je sice uz zase s Mikeyem ale bez Stacie a Dannyho a neni to ono. Jina parta, ale presto dobra uroven.
  4. Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
    Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008)
    5.5
    Vidim v tom snahu zalibit se vsem a nacpat tam uplne vsechno...troska pokory by filmu urcite prospela. Animace je povetsinou vyborna (i kdyz behajici krysy na pozadi a kostui padajici z oken jsou obcas az prilis), stylizace zajimava, ale pribeh fakt pokulhava :-(
  5. Líbáš jako Bůh
    Líbáš jako Bůh (2009)
    5
    Masova komedie, ktera bude jeste nejakou dobu na televiznich obrazovkach k videni. Tohle ocovidne Polednakova umi dobre. Kaiser vybornej, i dalsi herecne obsazeni dobre. Prvni pulka me celkem bavila, ale v druhe tretine jsem se zacal desne nudit - zdalo se mi, ze film uz vycerpal a jenom se muselo nejak "zabavne" dovysvetlit zbytek scenare.
  6. Pamětnice
    Pamětnice (2009)
    4
    Kolaz ruzne kvalitnich hereckych vykonu...aspon snaha o neco jineho. Ale vubec nechapu, proc dostal scenarista roli :-(((
  7. Dillinger je mrtvý
    Dillinger je mrtvý (1969)
    9
    Minimalistické drama o jednom malém rozhodnutí jednoho muže, které mělo za následek jeho velké, již patrně dlouho potlačované, rozhodnutí. Pro někoho jistě nudný film, ale přesto jsou ty až surrealistické scény nádherně hravé. Taková sonda do duše jednoho unaveného stárnoucího muže (v kontextu doby).
  8. Oko nad Prahou
    Oko nad Prahou (2010)
    8
    Reziserka dela cest svym rodicum! Opravdu dobry dokument o jednom fenomenalnim cloveku a predstave o naivnivyjimecnosti a puritanstvi ceskeho naroda.
  9. Alenka v říši divů
    Alenka v říši divů (2010)
    9
    Videl jsem 3D verzi v IMAXu - to byl teda suprovej zazitek. Velmi jsem ocenil tvurci posun ke starsi Alence. Pribehu to nijak neblizilo, spis naopak. Misty jsem mel dojem, zda se Burton dokonce neinspiroval u Svankmajera. Nevim, mozna je to jen muj pocit. Rozhodne se toto zpracovani nejvice priblizilo me predstave z knizky, kterou jsem cetl nekdy v deseti letech. A to jsem videl za svuj zivot nekolik ruznych zfilmovani. Rozhodne prijemna podivana pro vsechny vekove kategorie. Johny Depp opet skvelej, a Burton dokazal z 3D vycucat dost a presto ponechal dostatek prostoru pro stylizaci, takze zadna uhlazena Disneyovka nebo silena 3D horska draha. Na celem filmu me stvala jen jedna postava - bila kralovna. Byla vazne divna, ale spis jsem nepochopil zamer.
  10. Jeden svět nestačí
    Jeden svět nestačí (1999)
    7
    Nezapomenutelna jizda ropovodem za atomovkou, ktery ma uvnitr osvetleni (mozna je jen potrubi derave?). Dalsi silena honicka je v Londyne na clunu, kterym Bond vyjede ze 4. patra :-) A co teprve ponorka v Turecku....
  11. Zítra se bude tančit všude
    Zítra se bude tančit všude (1952)
    1.5
    Barevný, ale přesto černobílý a plochý film... Davové scény jsou až na prostřihy s hrdiny socialistické mládeže skvělé, ale je to bohužel zástupce filmu socialistického realismu. Většina filmu je pouhý sled více či méně povedených scén. Na to, že se jednalo teprve o 5. barevný film si filmaři dokázali poradit i s náročnými podmínikami a zachytit tak krásu tehdejších hor. Rozhodně stojí za to film shlédnout a pokusit se o pochopení doby první pětiletky a její kulturní vyčpělosti. Nedivme se lidem, kteří tu dobu zažili. Pokud toto konzumovali a zažívali v tomto duchu, nezalívejme jim jistou přímočarost v názorech. Navzdory propagandě to musely být těžké časy...
  12. Malé rodinné vraždy
    Malé rodinné vraždy (2006)
    8.5
    I přesto, že není v povídce Hercule Poirot a děj je přesunut do Francie, a navíc je svým rozsahem docela dlouhá, jako minisérie působí velmi příjemně. Všechnoy osoby jsou velmi dobře vykresleny (což zpočátku trochu otravuje), ale děj se hejbe dopředu a o překvapení není nouze. Jedná se o čtyřdílnou TV minisérii.
  13. Slipstream
    Slipstream (2007)
    9
    Unikátní filmový experiment pro otrlé diváky. Tohle je nutno konzumovat jako umělecké dílo a ne obyčenjný film s dějem postupující dopředu. Občas to ve mně evokovalo vzpomínky na D. Lynche. Zpetne, ci napodruhe, je film promysleny, ovsem zpočátku se to tak nemusí jevit. Ale vydržte a postupně spojujte čísilka, obrázek spojovačky uvidíte až těsně před spojením všech čísílek. Už chápu, proč A. Hopkins hrál Hannibala tak dokonale, asi se s ním dokázal opravdu ztotožnit....
  14. Friend
    Friend (2001)
    4.5
    V Koreji ma ten film sice velky uspech, ale pro evropana je to misty nepochopitelne a celkove dlouhe. Ale klasicke tema cti tam je docela slusne zachyceno a obcas tam zaperli i dobrej vtip. Dobre natocene, v prvni puli skoro jako by opisovali z Kamaradu do deste a Vitr v kapse - Jizni Korea se tou dobou asi nijak neodlisovala od Ceskoslovenska. Pribeh ctyr kamaradu z detstvi a problemy spolecnosti na pocatku 90. let - drogy a gangy.