Slipstream

49%
Slipstream
Slipstream
Populární herec Anthony Hopkins natočil experimentální snímek, který rafinovaně propojuje realitu, fantazii a sny. V centru příběhu je stárnoucí scenárista Felix Bonhoeffer (Anthony Hopkins), jehož připravovaný scénář začne nečekaně zasahovat do jeho soukromí. Fiktivní filmoví hrdinové se objevují v jeho skutečném životě a jeho osobní prožitky se odrážejí v chystaném filmu. Snímek udržuje diváka dlouho v mrazivé nejistotě, řídí se snovou logikou a vyvolává otázky, co způsobuje Felixův psychický stav. Slipstream je pozoruhodný režisérský počin významného herce Anthony Hopkinse, který na filmu pracoval také jako scenárista, autor hudby a představitel titulní role. „Od prvních vteřin je zjevná jedinečnost filmu Slipstream. Název je převzat z monologu jedné postavy o alternativní realitě a vizuální styl pochází z filmové školy Davida Lynche,“ S. James Snyder, The New York Sun.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Třetí snímek Anthonyho Hopkinse, který režíroval a který si tentokrát takřka udělal sám. Napsal k tomu scénář a stojí i za hudební stránkou. Co se týče námětu, těžko říci, jestli takhle náhodou nečerpal ze svých pracovních zkušeností. Příběh scénáristy, kterému se dějová linka svého scénáře začne proplétat s osobním životem je vcelku odvážný psychologický počin. I po vizuální stránce je snímek spíše pro filmové fajnšmekry než pro běžného diváka hledajícího u filmu spíše zábavu a odpočinek. Tady je děj, přímočarost postav a jejich charaktery, střih, návaznost scén a vůbec film jako celek velice matoucí a zmatkovitý, jehož složitost si vše uspořádat nutí diváka velmi zapřemýšlet nad každou situací. Anthony Hopkins zkrátka spojil psychologii s filozofií na pomezí vizuálního kontaktu reality s představivostí. A vtom aby se čert, pardon - běžný divák, vyznal. Ale jedno je přeci jen z filmu jasně patrné. Nikdo nejsme zcela normální.
laki1
250 bodů
9
Unikátní filmový experiment pro otrlé diváky. Tohle je nutno konzumovat jako umělecké dílo a ne obyčenjný film s dějem postupující dopředu. Občas to ve mně evokovalo vzpomínky na D. Lynche. Zpetne, ci napodruhe, je film promysleny, ovsem zpočátku se to tak nemusí jevit. Ale vydržte a postupně spojujte čísilka, obrázek spojovačky uvidíte až těsně před spojením všech čísílek. Už chápu, proč A. Hopkins hrál Hannibala tak dokonale, asi se s ním dokázal opravdu ztotožnit....

Dodatečné informace

Původní název:
Logiki & psevdaisthiseis (více)
  • USA Slipstream
  • USA Logiki & psevdaisthiseis
  • USA Slipstream Dream
  • USA Slipstream - Nella mente oscura di H.
Země původu:
USA
Tržby:
0,03 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Slipstream je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch