Světáci

85%
Světáci
Tři venkovští fasádníci (Sovák-Brodský-Libíček), kteří pracují na obnově starých pražských domů, se vždy jednou za měsíc vydají do nejdražších barů. Zde jsou však, ke své nelibosti, považováni za nevzdělané šašky. A tak se tito pánové rozhodnou se svou hloupostí skončit a stát se konečně opravdovými světáky. Najmou si učitele slušného chování (O. Nový) a promění se vzhledem i duchem ve 'vzdělance'. Také kvůli své hýřivosti penězi, kde velkou část své výplaty utratí v barech, se stanou terčem tří podvodnic (Bohdalová-Jirásková-Janžurová), které se je pokusí okrást. Nejdříve se však i tyto 'lehké děvy' musí proměnit v dámy, aby novopečené gentlemany naoko 'sbalily'. Tuto trojici slečen učí slušnému chování stará kuplířka (J. Šejbalová), která využívá svého bytu k okrádání vytipovaných pánů. Avšak konec jejího 'podnikání' se blíží.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Co k tomu říct, je to černobílá perla našeho filmu. Nejvíce dle mého názoru zazářil Jiří Sovák, ale každý z trojice měl svou nezanedbatelnou roli. O třech dámách, které se připojí posléze není třeba mluvit.. jedny z našich nejlepších hereček všech dob.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Hodně sympatický film s několika skvělými momenty (hlavně intelektuální diskuse u stolu ke konci). Obzvláště herecké obsazení se povedlo. Zároveň mě to ale nedostalo "do kolen" zas tak moc, abych napálil plný počet.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Určitě jedna z nejlepších českých komedií, co kdy byla natočena. Šestice legendárních herců trousící moudra o architektuře a umění, k tomu skvělý situační humor, bezchybný scénář a Vladimír Menšík v dokonalé vedlejší roli- z toho se nemůže vyklubat nic jiného, než královská a neutuchající zábava.


Dodatečné informace

Původní název:
Světáci (více)
  • Československo Světáci
  • Československo Światowcy
  • Československo Világfiak
  • Československo Джентльмены
Premiéra v ČR:
10. 10. 1969
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Světáci je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch