Raymond Moody

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Raymond Moody
Raymond Moody

Raymond Moody je americký psycholog a doktor medicíny. Proslavil se jako autor knih o posmrtném životě a tzv. prožitcích blízké smrti (near death experience - NDE).

Moody je držitelem doktorátu filozofie a psychologie, kterou také přednáší jako profesor na Univertitě v Západní Georgii. Jako doktor medicíny měl možnost shromažďovat materiály pro výzkum existence posmrtného života od pacientů, kteří prožili klinickou smrt. Své poznatky později shrnul v knize Life after Life (Život po životě), která popularizovala fenomén zážitku blízké smrti a popsala stěžejní zanky (cestování tunelem, pocit stoupání k nebi, promítnutí života před očima atd). V další knize The Last Laugh ovšem tvrdí, že jeho výzkum neposkytuje žádný definitivní důkaz posmrtného života, k čemuž ho částečně přivedlo zneužívání jeho teze náboženskými sektami.

Je zakladatelem ústavu pro výzkum paranormálních jevů týkajících se NDE a minulých životů.

Narození:
30. 6. 1944

Znáte z


Raymond Moody: Filmy a pořady 4