Jan Novák

7.1

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Články 4

„85 % lidí naše činy odsuzuje. Nezazlívám jim to,“ říká Josef Mašín v Útěku do Berlína
Recenze17. 11. 2023
„85 % lidí naše činy odsuzuje. Nezazlívám jim to,“ říká Josef Mašín v Útěku do Berlína

V říjnu roku 1953, tedy před dávnými sedmdesáti roky, se třem členům skupiny bratří Mašínů podařilo za mimořádně dramatických událostí dostat zpoza železné opony do Západního Berlína. Teprve před pár týdny vstoupil do českých kin celovečerní hraný film Bratři, který vypjatou cestu mapoval. Nyní vybraná kina uvádějí i dokumentární snímek Útěk do Berlína, který ocení hlavně publikum dávající přednost faktografii před uměleckou zkratkou.

"Prokletý" film o bratrech Mašínech se po rocích spánku vrací do hry
Filmy25. 11. 2018
"Prokletý" film o bratrech Mašínech se po rocích spánku vrací do hry

Po hodně dlouhé době se ke slovu znovu hlásí filmový projekt pojednávající o odbojové skupině bratří Mašínů, která se na začátku 50. let minulého století probojovala přes komunistické Československo a NDR do západního Berlína.

Finále Plzeň není jen filmovým festivalem. Představujeme program 27. ročníku.
Festivaly a ceny14. 4. 2014
Finále Plzeň není jen filmovým festivalem. Představujeme program 27. ročníku.

27. ročník Finále Plzeň začne již 27. dubna v západočeské metropoli. Nabídne téměř 170 filmových projekcí a bohatý doprovodný program. Světové “neformanovské” filmy kameramana Miroslava Ondříčka, téměř kompletní domácí hraná i dokumentární tvorba za poslední rok za účasti tvůrců. Pocta jubilantům Juraji Herzovi a Věře Plívové-Šimkové, předpremiéra snímku Hany, všech 35 dílů seriálu Terapie 2, zahraniční filmy, na kterých se loni podíleli čeští tvůrci, přednáška Vladimira 518 o knize Kmeny a Kmeny 0 nebo autorská čtení a talkshow... Plno důvodů, proč vyrazit do Plzně. Festival Finále Plzeň je první obdobnou akcí před začátkem léta.

Na Mašíny chybí padesát milionů korun!
Filmy18. 7. 2011
Na Mašíny chybí padesát milionů korun!

Nejdřív to vypadalo na válku, potom na happy end a teď to ze všeho nejvíc zavání během na dlouhou trať. Řeč je o jednom z nedražších a nejkontroverznějších filmových projektů současnosti - akčním thrilleru Zatím dobrý, který zachycuje činnost odbojové skupiny bratří Mašínů v Československu a jejich strastiplnou cestu napříč východním Německem na podzim 1953. Pět chabě vybavených mužů versus dvacet tisíc po zuby ozbrojených policistů a vojáků. Tři z nich se dokázali prostřílet až do Západního Berlína.