Albert R. Broccoli

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Albert R. Broccoli
Albert R. Broccoli

Byl synem italského rolníka, který emigroval do Spojených států. Vystudoval newyorskou City College a původně pracoval jako agronom. Na konci 30. let se dostal do Hollywoodu, kde působil jako asistent produkce a režie. Tehdy také ziskal, údajně podle jedné postavičky z animovaných filmů, svoji přezdívku Cubby. V roce 1951 přesídlil do Londýna a spolu s lrvingem Allenem založil produkční společnost Warwick Pictures. Produkoval řadu filmů nejrůznějších žánrů, ale proslavil se až v 60. letech jako producent bondovské série, již koprodukoval společně s Harrym Saltzmanem v rámci své výrobní společnosti Eon Productions. Broccoli sám získal filmová práva od Iana Fleminga a zajistil financování a distribuci filmů s postavou Jamese Bonda u společnosti United Artists. Po rozchodu se Saltzmanem v roce 1976 pokračoval v této sérii samostatně a na začátku 90. let, když začal mít problémy se srdcem, ho jako producenti agenta 007 vystřídali dcera Barbara Broccoliová a nevlastní syn Michael G. Wilson. Broccoli je laureátem Pamětní ceny lrvinga G. Thalberga za celoživotní dílo (1981) a nositelem Řádu britského impéria (1987).

Narození:
5. 4. 1909
New York City, New York, USA
Úmrtí:
27. 6. 1996
Beverly Hills, Los Angeles, Kalifornie, USA
Vlastní jméno:
Albert Romolo Broccoli
Alt. jména:
Albert R .Broccoli, 'Cubby' Broccoli, Albert 'Cubby' Broccoli, Albert R. 'Cubby' Broccoli, Albert Broccoli, Cubby Broccoli, Albert R.Broccoli

Znáte z


Albert R. Broccoli: Filmy a pořady 91