Emma D'Arcy

7.8

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Emma D'Arcy
Dnes nebinární herečka Emma D'Arcy se narodil*la 27. června 1992. Jako zkušenost, která ho*ji přivedla k herectví, uvádí roli ve školním představení, konkrétně postavu Tatiany v Shakespearově Snu noci svatojánské. I díky tomu nastoupil*la ke studiu krásných umění, během kterého s přáteli plně podlehl*la lásce k divadelní tvorbě. Prošel*la přes scénografii a zakotvil*la u režie a herectví. Školu úspěšně dokončil*la a divadlu se začal*la věnovat naplno. Vystupoval*la v několika různorodých inscenací na předních londýnských scénách, z nichž můžeme zmínit například moderní Southwark Playhouse, Theatre503, která se specializuje na tvorbu začínajících autorů, či věhlasnou Almeida Theatre, pod vedením uměleckého šéfa Ruperta Goolda. Na poli audiovize získal*la vedlejší role v minisérii BBC Wanderlust (2018), akčním seriálu Hanna (2019 - 2021) a hororově laděné komediální sérii Truth Seekers (2020). Celovečerní debut přišel s menší rolí v komedii Problémissky (2020), načež navázalo nezávislé drama Matky a jiné lásky (2021). Markantní průlom přišel roku 2022 s dlouho očekávaným pokračováním kultovního seriálu HBO Hra o trůny (2011 - 2019). Seriál Rod draka (2022 - dosud) je časově zasazen před události Hry o trůny a Emma D'Arcy byl*la obsazena do role princezny Rhaenyry Targaryen, která je jednou z ústředních postav. S velkým úspěchem první série byla ihned oznámena druhá a Rhaenyrys si tak minimálně ještě jednou zopakuje.



Emma D'Arcy: Filmy a pořady 6




Dodatečné informace

Narození:
27. 6. 1992
Londýn

Další články

  1. Rod draka: Nejnovější várka fotek z prequelu Hry o trůny
    19. 7. 2022
    Rod draka: Nejnovější várka fotek z prequelu Hry o trůny

    Od 21. sprna bude HBO opět patřit Západozemí. Diváci se vrátí do světa ledu a ohně a podívají se na události, které se odehrály dvě stě let před těmi ze seriálu Hra o trůny.

  2. Kdy se ho dočkáme? Nový seriál ze světa Hry o trůny a největší konkurent Pána prstenů má hotovou první sérii
    21. 2. 2022
    Kdy se ho dočkáme? Nový seriál ze světa Hry o trůny a největší konkurent Pána prstenů má hotovou první sérii
  3. První upoutávka očekávaného spin-offu Hry o trůny je konečně tady!
    5. 10. 2021
    První upoutávka očekávaného spin-offu Hry o trůny je konečně tady!
  4. House of the Dragon: Seriálový prequel Hry o trůny spustil natáčení
    28. 4. 2021
    House of the Dragon: Seriálový prequel Hry o trůny spustil natáčení
  5. Spin-off Hry o trůny s názvem House of the Dragon se začne natáčet již na jaře
    15. 2. 2021
    Spin-off Hry o trůny s názvem House of the Dragon se začne natáčet již na jaře
  6. House of the Dragon: Předci Daenerys, matky draků, získávají svou podobu. První jména spin-offu Hry o trůny jsou venku
    14. 12. 2020
    House of the Dragon: Předci Daenerys, matky draků, získávají svou podobu. První jména spin-offu Hry o trůny jsou venku

    Očekávaný spin-off seriálu Hra o trůny s názvem House of the Dragon pomalu, ale jistě nabírá rozměry. HBO oficiálně oznámilo tři první jména hlavních hrdinů příběhu, kdy se začala psát historie rodu Targaryenů.

  7. Simon Pegg a Nick Frost jako lovci paranormálních jevů
    24. 7. 2020
    Simon Pegg a Nick Frost jako lovci paranormálních jevů