Hlad

66%
Hlad
Plakát traileru

Miriam - egyptská upírka stará celá století - loví se svým upířím milencem mezi návštěvníky městského klubu. Když John náhle začíná stárnou a chřadnout, přenese Miriam svou kletbu na Sáru, doktorku, která zkoumá předčasné stárnutí. Toto neogotické dílko se stylem a atmosférou se zřejmě nejvíce proslavilo milostnými scénami mezi Sárou a Miriam, které ztělesňují Catherine Deneuve a Susan Sarandon. Žádná láska však netrvá věčně.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Milostný trojúhelník na pomezí upírské romance. Klasický snímek z osmdesátých let, který svým způsobem rozboural žánrové hranice. Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon. Přitažlivá trojka výjimečného snímku, který sice již za ta léta od svého vzniku zákeřné ohlodal zub času, avšak z nostalgického hlediska stále má co po filmové stránce nabídnout. Příběh je docela fikaný a takřka do zhlédnutí snímku neuvěřitelný. Máme tu upírku a upíra, který jednoho krásného dne začne velmi rychle stárnout a nenapadne ho nic jiného, než navštívit lékařku, která po vědecké stránce pracuje na léčbě předčasného stárnutí. Samozřejmě nechybí typické upírské scény, děsivá atmosféra a určitý aspekt krveprolití. Atmosféra a tempo však již číší nemalou nudností, čímž zavrhuje patřičný divácký zájem. Snímek obsahuje na svou dobu neobvyklou lesbickou sexuální scénu, která skutečně mnohé diváky v době uvedení filmu, jak se jednoduše říká, nadzvedla ze židle. Inu, když šokovat, tak se vším všudy. Každopádně jistou elegantnost na bázi upirských filmu snímek má, i když postrádá jakýkoliv tradiční konflikt. A tak se to dá považovat za určitý žánrový milník, který byl v budoucnu dál náležitě vyvíjen.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Jeden z nejpůsobivějších upírských filmů natočil pro mnohé možná nečekaně akční specialista Tony Scott (Nepřítel státu, Spy Game). Jeho snímek Hlad z roku 1983, který spojil Catherine Deneuve, Susan Sarandon a Davida Bowieho zaujme zejména po vizuální stránce a hlavně dodnes vyjímečnou lesbickou erotickou scénou. Diváci ve své době film naprosto bojkotovali, ale časem si snímek získal kultovní status.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Asi každý zná co je to hlad, ale z tohoto snímku Tonyho Scotta čiší hlad až za hrob a to doslova. Vizuelně se zde s kamerou vyloženě kouzlí, vše je na tom správném místě, aby vás to pohltilo svou uhrančivostí a hudba tento mocný zážitek podtrhuje. Je to brilantní zobrazení podprahového světa, kde se intelektuál ztratí, ježto se nemá o co opřít, chatrné konstrukty se již dávno zbortily.

Dodatečné informace

Původní název:
The Hunger (více)
  • Velká Británie Hlad
  • Velká Británie The Hunger
Premiéra v ČR:
1. 12. 2013
Země původu:
Velká Británie, USA
Tržby:
5,98 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hlad je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch