Arcadian

53%
Arcadian
Film s Nicolasem Cagem v hlavní roli nás zavede do blízké postapokalyptické budoucnosti, v níž byli lidé takřka zlikvidováni. Zatímco ve dne se dá na Zemi ještě přežít, v noci můžete kvůli tajemnému nebezpečí přijít velmi snadno o život. Otec Paul se pak snaží se svými dvěma dospívajícími syny přežívat pomocí přísných pravidel. Když je však jeho syn Thomas jednoho dne poruší a nedostane se do jejich úkrytu včas, začne jít všem třem o krk.



jozoo
jozoo
251 bodů
6
Film má zajímavou tematiku, docela dobrý scénář a výborně vypadající příšery (také osvětlení a barvy... samozřejmě vzhledem k možnostem rozpočtu). Pokud máte rádi nezávislé filmy s neznámým scénáristou, ale s dobrou produkcí, tento film bych vám doporučil. Přestože je to nízkorozpočtový film, má potenciál zaujmout svou tematikou a kvalitním hereckým výkonem. Za mě je to dobrý nadprůměrný film, který by mohl být úspěšný i jako seriál.
  • Herecký výkon: Nicolas Cage podává skvělý výkon, což je pro něj typické.
  • Příšery: Monstra jsou vytvořena až děsivě dobře a působí velmi realisticky.
  • Tematika: Film má zajímavou tematiku, která by se hodila i pro seriálovou adaptaci s větším rozpočtem.
  • Scénář: Scénář obsahuje pár nesmyslných momentů. Například tu mám dvě scény první scéna je klasicky zábavná a typická pro postavu Cage, ale druhá scéna je zmatená a nepochopitelná.
  • Nízkorozpočtový film: Některé scény a detaily mohou působit hrozně, což je pochopitelné vzhledem k nízkému rozpočtu filmu, který měl box office 1 milion dolarů. Pro srovnání, film "Renfield" měl box office 62 milionů dolarů.
horribile dictu
horribile dictu
48 bodů
6
Prehnane nekomplikovaný postapo koncept s ľahko čitateľnými posolstvami o bratskej láske a rodinnej súnáležitosti, kde sa tma využíva ako účinný pomocník na zamaskovanie prípadných nedostatkov pri stvárňovaní útočiacich dlhosrstých monštier s dobre vyvinutými hrabošskými génmi a zanedbanou pedikúrou. Kľúč, na základe ktorého si Nicolas Cage vyberá herecké roly, pre mňa naďalej zostáva veľkou neznámou (namiesto obligátnej "zaujímavosti scenára" to skôr vyzerá na teóriu náhodného výberu), ale otcovsko-mentorské účinkovanie v Arkáďanovi by som predsa len zaradil medzi to lepšie z bohatej filmografie nevyspytateľného hereckého chameleóna.

Dodatečné informace

Původní název:
Arcadian (více)
  • USA Arcadian
  • USA Sand and Stones
Země původu:
USA
Tržby:
0,86 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné