Nové Mlčení jehňátek? Nicolas Cage bude šíleným vrahem, v traileru z něj jde strach

Nové Mlčení jehňátek? Nicolas Cage bude šíleným vrahem, v traileru z něj jde strach
Longlegs | NEON
Dosud řídké popisy děje zvou na příběh o talentované agentce FBI Lee Harker (Maika Monroe), již pověří dopadnutím dlouho unikajícího sériového vraha (Cage). Případ se zamotává a směřuje až k okultním prvkům, přičemž Harker odhalí osobní napojení na zabijáka a musí bojovat s časem, neboť v ohrožení může být další nevinná rodina.
Longlegs
Longlegs
AI
63%
Z traileru je přitom víc než zřejmé, že v zorném poli titulního vrahouna se opravdu ocitnout nechcete. Zpočátku plíživé střídání záběrů, jimž vévodí mrazivá krajina, tlumeně osvětlené místnosti a charismatická Monroe, nabývá na intenzitě až do zneklidňující koláže s probleskujícími násilnými výjevy, za něž by se kdejaké noční můry nemusely stydět.
Longlegs: 2. teaser trailer | NEON
Za celou dobu nepadne jediné slovo a hororovou hudbu s lekačkovým vřískotem přeruší až Cageovo závěrečné vzlykání, které po minutovém transu plní svůj náznakový účel. Několik záběrů zřejmě hercovu maniakální postavu odhaluje a snadno si vybavíme Buffalo Billa (Ted Levine), jenž v legendárním Mlčení jehňátek držel své oběti ve sklepní studni a z jejich kůže šil morbidní šatní doplňky.
Longlegs rovněž aspiruje na hutné spojení detektivního thrilleru s hororovými prvky, a přestože od filmu asi nelze očekávat preciznost a tematické podněty v rozsahu blížícím se oscarové show Anthony Hopkinse a Jodie Foster, důvod k natěšení se před žánrovým publikem rozprostírá zcela evidentně. Maika Monroe zajistí silnou protagonistku tak jako v případě kultovního Neutečeš či mysteriózního Watchera, a pokud se její předesílané vazby unikavého šílence opřou o logické scenáristické vysvětlení, hra na Mlčení jehňátek nemusí být úplně marná.
Maika Monroe
Maika Monroe

Herečka

Za projektem navíc stojí režisér a scenárista Oz Perkins, jehož dosavadní tvorba možná rozděluje, avšak rozhodně jí nejde upřít originalita a vlastní nápady. Především Mařenka a Jeníček v lese hrůzy je nekompromisním, skoro až surreálným vypíchnutím všech zlých motivů, jež rodiče při čtení pohádky o perníkové chaloupce vždy kamuflovali. Longlegs, jehož marketing stále volí znepokojivé hříčky a nový trailer na YouTube doprovází místo názvu popisek „You've got the teeth of the hydra upon you“ (tedy něco jako „sklání se nad tebou ozubený chřtán hydry“), tak určitě nevypadá jako běžný spotřební thriller. A chcete-li klidné spaní, ve večerních hodinách za zhasnutého světla a o samotě si video raději nepouštějte.
Nicolas Cage má momentálně v postprodukci další dva filmy. Jednak thriller The Surfer, v němž si musí nárokovat pláž, na níž vyrůstal a již okupují arogantní surfaři. A také postapokalyptický horor Arcadian, kde bude se syny na odlehlé farmě bojovat o život, zatímco svět, jak jej známe, se definitivně rozpadá. Zopakuje si též úlohu překupníka Yuriho Orlova v pokračování thrilleru Obchodník se smrtí.
zdroj: Kinobox, Neon