Kouzelný kopec

AI
66%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Komentáře a recenze 2

Dle počtu bodů
avenis
avenis
8 416 bodů
8
Jen starý hlupák nebo mladý povýšený ignorant může Kouzelný kopec šmahem zaškatulkovat jako "roztříštěnou směsici nahodilého sběru historek z natáčení a tezovitých skutečností o barrandovských ateliérech". Protože ti, kteří zažili alespoň jedno z oněch zmiňovaných kritických období, těm není třeba vysvětlovat příčinu ani následek. A ti, kteří nezažili, ale četli nebo vyslechli od pamětníků a umí používat mozek, takoví diváci dokážou pochopit jak příčiny toho, co se na Barrandově dělo, tak následky v podobě umlčených tvůrců anebo vzniklých filmů s tématikou poplatnou době...
Pokud tedy někdo vidí toto svědectví lidí, kteří si prošli peklem komunistických zákazů, prověrek a omezování v tvorbě jako "výplň a elaborát několikrát slyšených narativů tuzemské kinematografie, které vše zjednodušují, ale ve výsledku nic neříkají", pak by se měl hluboce zastydět.