Kouzelný kopec

AI
69%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Kouzelný kopec
Plakát traileru
Dokumentární snímek České televize sledující rozmanitou historii filmových ateliérů Barrandov. Nejdůležitější místo tuzemské předrevoluční kinematografie představí svými vzpomínkami řada známých osobností, jejichž výpovědí kombinují archivní materiály a ukázky z ikonických studiových filmů.


Scénář:

Recenze: Kouzelný kopec

Kinobox.cz
40%

Kouzelný kopec je roztříštěnou směsicí nahodilého sběru historek z natáčení a tezovitých skutečností o barrandovských ateliérech, u nichž se nedozvíme příčinu ani následek. Není víc než výplní a elaborátem několikrát slyšených narativů tuzemské kinematografie, které vše zjednodušují, ale ve výsledku nic neříkají.


avenis
avenis
8 157 bodů
8
Jen starý hlupák nebo mladý povýšený ignorant může Kouzelný kopec šmahem zaškatulkovat jako "roztříštěnou směsici nahodilého sběru historek z natáčení a tezovitých skutečností o barrandovských ateliérech". Protože ti, kteří zažili alespoň jedno z oněch zmiňovaných kritických období, těm není třeba vysvětlovat příčinu ani následek. A ti, kteří nezažili, ale četli nebo vyslechli od pamětníků a umí používat mozek, takoví diváci dokážou pochopit jak příčiny toho, co se na Barrandově dělo, tak následky v podobě umlčených tvůrců anebo vzniklých filmů s tématikou poplatnou době...
Pokud tedy někdo vidí toto svědectví lidí, kteří si prošli peklem komunistických zákazů, prověrek a omezování v tvorbě jako "výplň a elaborát několikrát slyšených narativů tuzemské kinematografie, které vše zjednodušují, ale ve výsledku nic neříkají", pak by se měl hluboce zastydět.

Dodatečné informace

Původní název:
Kouzelný kopec (více)
  • Česká republika Kouzelný kopec
Premiéra v ČR:
9. 9. 2023
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění