Fallout

89%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Slater85
Slater85
158 bodů
10
totální pecka
Tynus7
Tynus7
84 bodů
9
Hru jsem nehrála, jen jsem o ní slyšela. No i tak jsem seriálu neodolala a nelituji! Parádní zábava, kterou stojí za to vidět, i když herní předlohu neznáte.
Neuroxerus
78 bodů
10
Po shlédnutí trailerů jsem neměl vůbec žádná očekávání, protože (obvzlášť jeden) na mne působili dost klišovotě. Po prvních ohlasech jsem se ale Falloutu rozhodl dát šanci a jsem rád že jsem tak učinil. Seriál je skvěle udělaný, dýchá přesně tou atmosférou, kterou mám na Falloutu rád. Ghoulové, pustina i vault(y) jsou skvěle zpracované a ačkoli to tak z traileru na mne nepůsobilo, každá z tří hlavních postav má své vlastní cíle, po kterých si jde (a nevznikne díky tomu DnD trio nej kámošů). Oceňuji i to, že se autoři nesnažili nacpat všechno známé a ikonické z universa Falloutu a nechali si něco na další série - deathclawy, supermutanty, energozbraně apod. například nečekejte. Výhrady snad mám jen k tomu, jak jsou vysvětleni ghoulové (proč jsou nějací zdivočelí a nějací ne) - z her si nepamatuji, že by to vysvětlení mělo a myslím, že seriál se o to pokoušet také nemusel. Fanoušky her seriál ale rozhodně neurazí a může zaujmout i lidi, kteří hry nehráli, ale postapo tematika je jim blízká. Každopádně, Fallout může být jednou z mála inspirací pro ostatní tvůrce, jak kvalitně adaptovat universum videohry na filmové plátno.
PeTeMc
71 bodů
10
Veliká paráda. Nečekal jsem to. Na základě zkušeností z posledních výkvětů “špičkové” kinematografie jsem k seriálu přistupoval s velkým despektem. Děkuji tvůrcům za mé úžasné zklamání.
RadekJ
RadekJ
69 bodů
8
brutální zpracování, brutalita a brutálně sexy Ella Purnell... na druhou stranu víc nesympatického Maximuse už asi sehnat nemohli...
Tragedy
Tragedy
44 bodů
9
Tak tohle je bomba! Atomová!
Snehulak
Snehulak
25 bodů
10
Převod počítačové hry, na seriál se povedlo naprosto dokonale. Na kluk jsem mastil 1 díl. Seriál jde vlastní cestou, nekopíruje slepě hru. Je tam vše co si člověk pamatuje.
Magna_Thor
Magna_Thor
21 bodů
10
Na začátku mi to přišlo nudné (hru neznám), nicméně každým dílem se vysvětlí postupně celý příběh a vše co je za ním. Za mě za poslední dobu hodně dobrý!
Rasty Kubín
Rasty Kubín
19 bodů
10
Jsem fanoušek Fallout série, takže bohužel můj pohled není objektivní.
Dávám 10 z 10.

Pár much tu sice je...

ALE i tak dávám 10 z 10. Ze všech doposud vydaných seriálů tohohle roku, Fallout jednoznačně vede a určitě se může zařadit mezi ty nejlepší herní adaptace všech dob.
  • Držení se předlohy
  • Dobré herecké výkony
  • Odkazy na hry
  • Dobře napsané trio postav
  • Soundtrack je boží!!!
  • Flashbacky z minulosti slouží storytellingu a né jen jako výplň
  • Makety zbraní se povedly a jsou věrné těm z her
  • They/them postava
  • Místy dětinské dialogy
  • Power armory působí papundeklově
  • VFX občas bije do očí, i když se povedlo nadmíru dobře
  • Některé mini zápletky končí tak nějak podivně
Anthropoid
Anthropoid
16 bodů
10
Myslím, že tohle je nejlepší zpracování PC hry do filmové(seriálové) podoby vůbec.
Nemám co vytknout. Příběh, herci/postavy/zvířata, prostředí, kulisy, atmosféra, dialogy, humor, akce, surovost, trošičku hororu ;) .
Vysoce kvalitní zábava.
Majstrštyk. Vřele doporučuji každému kdo holduje komedii, sci-fi a postapo.