Démon ve mně

50%

Komentáře a recenze 5

Dle relevance
Kinobox.cz
65%

Hollywood dopřává světla reflektorů hororovým tvůrcům ze všech koutů světa. Démon ve mně je zajímavým spojením indických a amerických tradic z pohledu přistěhovalců. Režisérova sociální anamnéza se však příliš překlápí do klišé, která nevyznívají jako pocty, nýbrž jako stylisticky nevýrazné opisování.

T
Total Film
70%

Ačkoliv je Démon ve mně v podstatě klasickým hororem o démonické entitě, je zajímavý výměnou křesťanské kultury a tradic za hinduistickou, což v mainstreamu není zvykem. Sice má jednoduchý a relativně předvídatelný příběh, to ale kompenzuje minimum plot armoru, díky čemuž divák nikdy neví, co protagonisty čeká dál, protože nikdo není v bezpečí. Zároveň si Démon ve mně hraje s lidskou fantazií a podobu démona neodhaluje do poslední chvíle, čímž silně buduje napětí. Podoba Pishacha vás potom rozhodně nezklame, je ale škoda, že tvůrci nezapluli hlouběji do jeho původu z mytologických povídaček. Vzhledem k tomu, že je to první režisérův celovečerní snímek, jde o opravdu solidní debut.

P
PrahaIN
70%

Velmi dobré, velmi kvalitní, tak stručně bych zhodnotil snímek režiséra Bishala Dutta. V originálním znění s titulky ho od října mohou vidět také čeští diváci. PrahaIN.cz si biják nenechala ujít.

M
Moviezone.cz
50%

Veleprůměrný horor o monstru, které neviditelné terorizuje mladou dívku. Jediné, čím se Démon ve mně liší od konkurence, je zasazení do prostředí přistěhovalců z Indie a využití jejich tradic a mytologie. Jinak jde o rutinní strašení, které nepřekvapí ani dějově, ani zpracováním.

K
Kritiky.cz
40%

Nový démonický horor měl potenciál díky netradičnímu Indickému Lóre, ale drží se zkrátka moc zpátky a je to bohužel i nuda. Ještě, že film vyšel o měsíc dříve, než má dorazit k nám do kin, protože tady bych peněz nejspíše litoval a to se trailer jevil poměrně creepy.