Hypnóza

71%
Hypnóza
Plakát traileru
André a Vera jsou partneři nejen v životě, ale také v práci. Snaží se prorazit s mobilní aplikací věnující se ženskému reprodukčnímu zdraví. V předvečer víkendového programu pro nadějné start-upy, kde se chtějí ucházet o investiční podporu, se Vera za účelem odvyknutí kouření účastní hypnoterapie. Jejím vedlejším efektem však je, že začne ztrácet společenské zábrany. Debut Ernsta De Geera je svěží moderní satirou, která těží ze situačního humoru i pronikavě přesných dialogů. Ironie dění je přitom patrná. Individualistická společnost nás sice navádí k tomu, abychom byli sami sebou, má nicméně nesmlouvavé nároky na to, jak se máme chovat. (MFF Karlovy Vary)



Recenze: Hypnóza

Kinobox.cz
65%

Hypnóza je ryze severskou cringe komedií, satiricky poukazující na některé problémy prvního světa a stojící na mnohokrát viděném, přesto emočně funkčním příběhovém jádru. Nepřekvapí, neurazí a díky připomenutí důležitých myšlenek z ní bude publikum odcházet ušlechtile pobavené. A to není málo.


mojmir.sedlacek
6 050 bodů
6
Kde leží hranice autenticity? Dokážeme být upřímní k druhým či dokonce sami k sobě? Skandinávská Hypnóza kompetentně naťukává řadu témat a navíc i příjemně baví. Opravdu do hloubky však nijak zvlášť nejde.

Dodatečné informace

Původní název:
Hypnosen (více)
  • Švédsko Hypnóza
  • Švédsko Hypnosen
  • Švédsko Hipnosis
  • Švédsko Sous hypnose
  • Švédsko The Hypnosis
Premiéra v ČR:
1. 7. 2023
Země původu:
Švédsko, Norsko
Ocenění:
Žádná ocenění