Mladá dáma

69%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Cvalda8
Cvalda8
21 bodů
7
Mnohokrát použité téma o princezně a drakovi, tentokrát trochu z jiného pohledu. Hororové prvky, některé pasáže dost předvídatelné, ale celkový dojem nadprůměrný.
  • hlavní herečka
  • příběh
  • napětí
  • předvídatelné
Quokam
Quokam
18 bodů
9
Za mne mnohem lepsi a hlubsi nez letosni megabuster Duna 2. I ta barva pleti nevlastni matky neni samoucelna, ale plne oduvodnena v jedne konkretni scene. Vsimli jste si tridniho rozdilu mezi rodinou zenicha a nevesty? Te ochoty obetovat plebs, aby se vrchnost neuspinila a mohla vklidu zit. A nekdo je holt ochoten naslouchat pravde, az lezi bezmocny na smrtelne posteli. Cernobilost v odstinach sedi. Vytecna vyprava, ani proti vykonu MBB osobne nemohu rict jedine ň. 9.5/10.
Marty.m293
Marty.m293
17 bodů
7
Přiznám se, že původně jsem očekával další feministickou slátaninu, kde každá mužská postava bude působit jako nanicovatá karikatura existující jen proto, aby vyzvedla dokonalost nesnesitelné hlavní hrdinky a já to po chvíli vypnu. Nakonec mě film, ale celkem příjemně překvapil. Millina postava vůbec není nesnesitelná a její herectví táhne pohádku silně nahoru. Obzvlášť oceňuju její schopnost prodat divákovi bolest, když jí něco zrovna např. sežehne nebo s ní mrští o zem. Příběh je až příjemně jednoduchý a bez velkých nároků, přesto s několika docela originálními momenty. O to víc mě možná zamrzí některé nelogičnosti, které jsou hlavně na konci dost viditelné, ale...čert to vem. Ve výsledku: příjemně zábavná temná pohádka.
Fénix13
Fénix13
4 bodů
10
Podlouhlé době úžasný film. Jenž stojí za zhlédnutí.
Souldrinker
Souldrinker
3 bodů
10
Skvělý fantasy-survival-revenge filmeček.
Honza M.
Honza M.
3 bodů
7
Videt jednou stačí. Taková jednohubka
Démosthenés
Démosthenés
3 bodů
8
Fajn polopohádka, super dračice (obě).
navodar33
navodar33
3 bodů
10
Vynikajúca tvorba a perfektný film...
  • perfektné spracovanie filmu
  • skvelý herci
alena-petrmichlova
3 bodů
10
Skvělý pohádkově dobrodružný film s dávkou sci-fi a odvaze mladé dívky. Pěkná oddychovka.