Cirkus Maximum

18%
Cirkus Maximum

Dříve bylo běžné, že otec byl hlavou širší rodiny a všichni jej poslouchali, dnes se tato tradice nosí jen velmi málo, například u mafie, ale jelikož nejsme na Sicílii, nýbrž v Čechách, musíme ke světským. Právě u nich se tato tradice patriarchy rodu stále ještě drží. Rodina drží pohromadě a co otec řekne je zákon. Jenže toto uspořádání má i své mouchy, nejčastěji v podobě rozepří mezi otcem a jeho potomky, kteří mohou mít na spoustu věcí odlišný názor. To je i případ majitelů Cirkusu Maximum. Ti teď musí vymyslet jak zachránit mezinárodní cirkusový festival i samotný cirkus, kterým jim začíná padat na hlavu...



Scénář:

Pete69
Pete69
29 851 bodů
1
Toto je film, na který se dodívají jen ti nejodvážnější. Scénář mizerný, herecké výkony v drtivé většině slabé, některé až tristní. Natočit cirkusové představení a přoložit to dialogy vesměs o ničem a pozvat na to lidi do kina, to chce odvahu. Já bych jako producent před premiérou odjel do Zimbabwe, tam je menší riziko, že přijde k úhoně. Dlouho jsem neviděl nic tak špatného. Marně se snažím hledat nějaký plusový bodík, tak alespoň za Oldřicha Kaisera 10%.
Veronika Rada
Veronika Rada
918 bodů
8
Chápu nepochopení tohoto filmu velkou většinou. Ale mě se film líbí nejen proto že svět cirkusu je pro mě nejen nostalgie. Mistrovství pánů Přeučila i Kaisera jsou třešničkou na dortu. Všechny artistické výkony jsou úžasné, velká poklona všem kdo toto řemeslo ovládají. Chyběla mi drazura zvířat, ale chápu že se dnes už nenosí. I malinká role Pavla Manga jako odkaz na cirkus Humberto byla bezva. Mínus tohoto filmu je tempo v kterém jede, ale to se dá odpustit. Za mě se ráda podívám znovu.
Dr.film_
Dr.film_
184 bodů
1
Po filmové stránce je z pohledu diváka prakticky nemožné se něčeho chytit. Veškeré kinematografické atributy, které mají za následek, že film je pro diváka pozorovatelný a něčím zajímavý, se pod Kaiserovou režijní taktovkou a Šíškovým scénářem mění v naprosté tvůrčí diletantství a zoufalou beznaděj. Hledat alternativy není složité; Filipův Cirkus Humberto stále představuje báječnou literární adaptaci a pokud bychom chtěli život cirkusáků zmapovat zcela detailně, tak jednoznačně doporučím prvotřídní dokument The Circus - American Experience. Tam je totiž úplně všechno.

Dodatečné informace

Původní název:
Cirkus Maximum (více)
  • Česká republika Cirkus Maximum
Premiéra v ČR:
13. 10. 2022
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Předplatná


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch