Profilový obrázek

Dr.film_

184

Uživatel o sobě nic nenapsal.

https://www.csfd.cz/uzivatel/489-dr-film/prehled/
Praha



    Oppenheimer
    Oppenheimer (2023)
    5
    Jsem zklamán – vydržet tento tříhodinový dialogový výplach pro mě bylo místy až nesnesitelné. Nekonečné politicko-vědecké debaty a zpracování Oppenheimerova morálního dilematu ještě více ztěžuje nesrozumitelný střih. Nolan je nesporně originální vypravěč, ale tentokrát se mi do jeho světa nepodařilo proniknout. Dvě hvězdy dávám za vynikající herce a impozantní testovací výbuch.
    Žiji! Přežil jsem havárii letadla v Andách
    Žiji! Přežil jsem havárii letadla v Andách (2010)
    10
    Dobrá práce! Báječně to slouží jako doprovodný materiál, pokud jste viděli současný hit Netflixu Sněžné bratrstvo nebo i původní filmovou verzi Přežít. Tenhle neuvěřitelný survival příběh stále dokáže přitáhnout značně velkou pozornost a rozkroutit hlavu nad tím, za jakou hranu museli přeživší zajít, aby si svůj život zachránili. Dokument je dohledatelný na YouTube.
    Atalanta
    Atalanta (1934)
    6
    Vigovo pozorování objektů a neokoukaná volba úhlů kamery, si zachovávají svou kvalitu i v dnešní době a režisérovo předčasné úmrtí nás nejspíše připravilo o celou řadu výjimečných filmů (Jean Vigo osm měsíců po natáčení ve svých devětadvaceti letech zemřel na tuberkulózu). Atlanta má skvělé prvky autorského rozvíjejícího se talentu, ale její hluchá místa a občas i nelogické chování postav nakonec tento režijní debut zařazují do lepšího průměru.
    Dangerous Years
    Dangerous Years (1947)
    6
    Na první pohled se Pierson snaží diváky nalákat na klasickou gangsterku čtyřicátých let, ale v zápětí přesedlá na regulérní soudní drama s nečekaným rozzuzlením. Dangerous years jsou také první skutečnou rolí Marilyn Monroe. Objevuje se v kavárně a její okrajová role má takové minimum prostoru, že patrně upoutá pouze skalní fanoušky.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci