Adam Ondra: Posunout hranice

60%
Adam Ondra: Posunout hranice
Plakát traileru

Adam Ondra je jedním z nejslavnějších českých sportovců 21. století. Dokument Posunout hranice vypráví jeho životní a sportovní příběh. Filmový štáb s Adamem natáčel tři roky a zavítal nejen na jeho tréninky, závody a do přírody, ale i k rodinnému stolu a na olympijské hry.



Recenze: Adam Ondra: Posunout hranice

Kinobox.cz
70%

Existuje obecná představa, že člověk má morální povinnost najít svůj největší talent a ten stůj co stůj dovést k co největší možné dokonalosti. Jenže je tohle mechanické uvažování usilující o maximalizaci úspěchu opravdu tak produktivní, jak se jeví, když se bavíme o lidském štěstí? Anebo jde jen o báchorky, kterými si naše ego zdůvodňuje touhu po obdivu a úspěchu na úkor všeho ostatního?


xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Ocenil jsem tu ochotu pohlížet na věc i z perspektivy Ondrovy partnerky, hlavně díky tomu to není jen standardní idealizující životopis, ale poměrně intenzivní observace.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Slušné promo obdivuhodného sportovce, který je ovšem na protagonistu dokumentu možná až příliš perfektní. Šimánek a Záruba dodali v zásadě skromný a přesto zajímavý dokument, který minimálně nadšencům do lezení může přinést předčasné Vánoce. Zbytek by se mohl dočkat minimálně zajímavé sondy do světa profesionálního lezce, který je na úkor své skromnosti a profesionality očividně až příliš dokonalý.... Více zde
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
6
Očekávání je nepřítelem výsledku. Posun hranic outdoorových dokumentů se sice nekoná, přesto jde o kvalitně natočený vhled do života nejlepšího lezce světa. Dokument je opravdu málo osobní a na to, jak je lezení rozmanitým sportem, až moc času divák sleduje trénink na campusu. Nechápejte mě špatně, trénink sportovního lezce je extrémně zajímavá věc, je zajímavé sledovat, jak k němu každý lezec přistupuje lehce odlišně. Dalo se to tedy natočit z mnohem rozmanitější a atraktivnější perspektivy. Ve výsledku jsem čekal i mnohem větší pohled na olympiádu a zákulisní dění. Přes veškeré problémy přináší Jan Šimánek a Petr Záruba souhrn několika emocí, které fungují, ale mohli býti v lepším provedení mnohem silnější.

Dodatečné informace

Původní název:
Adam Ondra: Posunout hranice (více)
  • Česká republika Adam Ondra: Posunout hranice
  • Česká republika Adam Ondra: Pushing the Limit
Premiéra v ČR:
27. 10. 2022
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch