Dobré ráno, Brno!

76%
Dobré ráno, Brno!
Dobré ráno, Brno! je televizní seriál Jana Prušinovského, který si tentokrát vybral prostředí živě vysílaného ranního pořadu, o němž vypráví s velkou nadsázkou. Pořad Dobré ráno to nemá jednoduché. Je to ranní show, jejímž posláním je připravit diváky do nastávajícího dne pomocí dobré nálady. Každý to zná, ale málokdo na to soustředěně kouká. Pro několik šťastlivců bývá tento pořad odrazovým můstek k další kariéře a pro většinu hrob.




Recenze: Dobré ráno, Brno!

Kinobox.cz
80%

Jan Prušinovský v druhé sérii Dobré ráno, Brno! potvrdil, že se jedná o jeden z jeho nejlepších seriálových projektů. V rychlém tempu zvládá dávkovat vtipné situace i hlášky a nerezignovat přitom na věrohodnost postav. Oproti první řadě sice možná ubylo satiry trefující se do České televize a „brňáctví", o to víc však zbylo sil na promyšlení rozvíjející se zápletky. To vše doplněné o místy nesmlouvavý humor způsobuje, že si seriál mohou ještě daleko víc užít i diváci a divačky mimo Brno i ČT.

Kinobox.cz
65%

Brno! je podobně jako Dabing Street formát uzavřenější do sebe, pohybující se často v interiérech a vyžívající se ve fetiši a ikonografii (svícení, kamery, monitory, ovladače). Prušinovský tak často pomrkává na lidi z oboru, kteří jeho drobné vtípky a odkazy ocení víc než většinové publikum. Dobré ráno, Brno! má nicméně solidní potenciál ve svém závěrečném osmém díle, v němž testuje soudržnost party složené z roztodivných lidí, kteří spolu pracují na jednom projektu, ale jinak si jdou po svém. Mostu! nechyběla v závěru tolik důležitá katarze (smrt Čočkina). O něco podobného se Jan Prušinovský, už bez scenáristy Petra Kolečka, pokusil i v případě Brna.


filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
7
Dobré ráno, Brno! se možná nezapíše do paměti tolik výrazně jako jiné Prušinovského seriály, dají se v něm ovšem nalézt minimálně zajímavé, zábavné i schopné úryvky, které zvládají tento seriál představit v krapet sympatičtějším světle. Jde o promarněný potenciál, krapet nezřízenou záležitost a možná příliš iracionální seriál? Možná, možná, možná. „Ale je to prdel.“.... Více zde
hrumsrt
hrumsrt
9 382 bodů
7
Aneb jak Honza Prušinovský popáté za sebou vyzdvihuje českou komedii ke hvězdám a zachraňuje televizní vysílání, tentokrát možná vlastně i doslova.. S využitím potenciálu ekosystému České televize pořád projekt pokulhával, ale z hlediska zábavnosti a limitů epizodního formátu bylo snadné si Dobré ráno, Brno! týden, co týden užít a tentokrát nejen s nimi vstávat, ale i usínat.. Pro Brno srdcový projekt, který šikovně zakomponovanou nekorektností, humorem za hranou pořád ukazuje, že to i dneska jde.. A na to, že to ráno tady v Brně frčí jen ob týden, toho vymysleli docela dost a na ještě delší dobu zůstane v diváckým pamětech.. --- 1. série - 70%. 2. série - 75%.
avenis
avenis
8 428 bodů
10
Su z Brna. Už dlóho tam nebývám, ale pořád je to moje Brno. Na seriál jsem se těšila a přes lehké rozpaky jsem se dívala s potěšením. Pamatuju ještě starý Typos i Flédynu. Tuhle novou budovu jsem též navštívila coby badatelka. Líbí se mi lehká sebeironie, ale místy už to tak trochu sklouzává do trapnosti. Po tom pomstychtivém vystolicování na kapotě jsem už měla pocit, že je to za hranou, že se to celé pohřbilo, ale poslední díl se mnou hodně zatřásl a celé mi to dalo úplně jiný význam. Panejo, otevřený konec.
Jo, a musím vyzdvihnout perfektní výběr závěrečných doprovodných písní. Obzvláště ta poslední, z Balady pro banditu, ta mi způsobila doslova husí kůži...
PS: blackkocoure, HANTEC, ne hentéc. :)
Po druhé řadě s lítostí konstatuji, že se všichni až moc umravnili a celé je to až moc poplatné dnešní době. Ale pořád mě to dost baví.


Dodatečné informace

Původní název:
Dobré ráno, Brno! (více)
  • Česká republika Dobré ráno, Brno!
Premiéra v ČR:
27. 2. 2023
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch