Erupce lásky

77%
Erupce lásky

Katia a Maurice Krafftovi měli v životě dvě vášně – sebe navzájem a sopky. On přímočarý a odvážný, ona klidná a opatrná, ale vždy spolu. Po celé dvě dekády se tito vulkanologové nechali svádět krásou a nebezpečím bublajících obrů a při své cestě za poznáním zachránili desítky tisíc životů. Jejich neuvěřitelný příběh a autentické záběry sopek pořízené z dechberoucí blízkosti na 16 mm film nyní ožily v kreativním zpracování režisérky Sary Dosy. Hit ze Sundance, připomínající estetiku Wese Andersona, je nejen o vybuchujících sopkách, ale i o dynamice unikátního vztahu dvou svérázných vědců. (Aerofilms)



Režie:
Scénář:

Recenze: Erupce lásky

Kinobox.cz
80%

Tvůrci Erupce lásky využili mimořádně obsáhlý audiovizuální archiv manželů Krafftových, přičemž výsledný film stylizovali do 70. let. Obraz má formát 4:3, zmínění vědci ho natáčeli na 16mm filmový materiál a autoři snímku jej doplnili o dobovou hudbu složenou převážně z řad syntezátorových experimentátorů, která se skvěle doplňuje s úchvatnými záběry na vytékající sopečnou lávu, vulkanology ve stříbrných oblecích a helmách chránících je před vysokou teplotou či odpadávajícími balvany.


Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
8
Esteticky velmi půvabný dokument a obecně příjemná podívaná. Sice to není natolik informačně bohaté, ale přesto se člověk něco málo dozví o sopkách, nahlédne do života dvou zajímavých lidí i se pokochá obrazem. To není málo.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Erupce lásky zdatně kombinují autorský pohled na jeden neobyčejný vztah s fascinujícím přírodovědným dokumentem. Více zde.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8
Krásný a dojemný příběh dvou vědců spojených vášní k sopkám a k sobě navzájem. Famózní záběry z blízkosti sopek. I když Katia a Maurice v průběhu času dbali více na opatrnost, sopka nakonec svoji převahu ukázala. Jendo přání jim ale splnila. Příběh kolumbijského města Armero je aktuální výstrahou pro dnešek. Vulkanologové varovali úřady před katastrofou.

Dodatečné informace

Původní název:
Fire of Love (více)
  • Kanada Erupce lásky
  • Kanada Fire of Love
Premiéra v ČR:
14. 7. 2022
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Kanada, USA
Čeština:
Erupce lásky je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch