Klenot

37%
Klenot
Klenot

Fotografka se při návštěvě památníku masakru setká s místní ženou, která ji začne přitahovat. Jejich románek ale vyvolá bolestné vzpomínky na minulost. (Netflix)



Marcos22
Marcos22
994 bodů
4
Režisér snímku, Adze Ugah, nás prostřednictvím Klenotu zavádí na spletitou dramatickou spirituální cestu, vycházející z lidských útrap z doby, kdy v Jihoafrické republice panovala politika rasové segregace, tedy apartheidu. Vedle rasové nesnášenlivosti se snímek zabývá problematikou duchovního pozadí světa, a také problematikou LGBT. A právě tato přílišná rozmanitost scénáře, ubírá na síle hlavního poselství, které se snaží divákovi předat. Nic to však nemění na tom, že film není prvoplánový, ve všech ohledech se snaží být sofistikovaný a ne všechny souvislosti divák na první zhlédnutí odhalí. Klenot mohu doporučit všem, kdo se nebojí ztotožnit s teorií, že lidská duše převyšuje smrtelné tělo, a zároveň rádi bádají nad psychologií postav. Silnější dvojhvězda. 😕 (12.07.2022)
polopaticky
361 bodů
4
Režisér snímku, Adze Ugah, nás prostřednictvím Klenotu zavádí na spletitou dramatickou spirituální cestu, vycházející z lidských útrap z doby, kdy v Jihoafrické republice panovala politika rasové segregace, tedy apartheidu. Vedle rasové nesnášenlivosti se snímek zabývá problematikou duchovního pozadí světa, a také problematikou LGBT. A právě tato přílišná rozmanitost scénáře, ubírá na síle hlavního poselství, které se snaží divákovi předat. Nic to však nemění na tom, že film není prvoplánový, ve všech ohledech se snaží být sofistikovaný a ne všechny souvislosti divák na první zhlédnutí odhalí. Klenot mohu doporučit všem, kdo se nebojí ztotožnit s teorií, že lidská duše převyšuje smrtelné tělo, a zároveň rádi bádají nad psychologií postav. Silnější dvojhvězda.

Dodatečné informace

Původní název:
Jewel (více)
  • Jihoafrická republika Klenot
  • Jihoafrická republika Jewel
Premiéra v ČR:
8. 7. 2022
Země původu:
Jihoafrická republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch