Bledé modré oko

64%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
kknk2
kknk2
2 961 bodů
7.5
Edgar Allan Poe je všeobecně populární autor, vesměs však funguje jen ve formě jakési tajemné legendy. Tady se ho tvůrci k mému údivu rozhodli přivést k životu jako plnohodnotnou postavu. A nemohli ho uvést po boku nikoho lepšího, než je Christian Bale. Film je ponurý, mysteriózní ale i klidný - zdá se mi, že určité momenty by mohly být lépe zpracované. Konec naštěstí zapůsobil.
JaraSlama
JaraSlama
2 016 bodů
6
Zajímavý nápad zasadit Christiana Balea do role detektiva v roce 1830. Provedení je bohužel v celku průměrné a herecké výkony až na hlavní postavu nedostačující. Snímek si hraje také s kousky mysteózna, které ale nemá žádný build up. Přestože má film své kvality, nápad je v tomto případě lepší než provedení.
Enon
Enon
1 096 bodů
8
Vcelku dobře pojatá detektivka s mrazivou zimní atmosférou a skvělými herci v hlavních rolích. Christian Bale je zde skvělý a celou dobu ukazuje své herecké umění v co možná nejlepším možném světle. Větší překvapení byl pro mě Harry Melling, který se jaksi našel ve své roli osamělého básníka a místy si jí užíval více než samotný Bale. Co se týče příběhu, tak je celkem vydařený, najde se zde sice pár nevysvětlených záležitostí, nebo věcí, které z mého pohledu úplně nedávají smysl, ale jako celek to funguje. Využívaly se zde různé metody pátrání, které ho činily zajímavým a více koukatelným. Tempo je pomalejší, s vyšším důrazem na budování samotné atmosféry, necháváním diváka v pocitu nejistoty a předávání informací jen pomocí pohledů a mimiky postav. Fajn detektivka, která sice není nějakým zjevením, ale dohromady působí uceleně a kvalitně. 72%
Marcos22
Marcos22
994 bodů
6
Povedený spirituálně laděný detektivní film, pracující s hororovými prvky, ve kterém exceluje dvojice Christian Bale – Harry Melling. Zejména druhý jmenovaný podává životní výkon, a dává částečně zapomenout na přílišně prostý scénář filmu, který ho sráží do průměru. I přes tuto skutečnost se Bledé modré oko příjemně sleduje a divák pociťuje, jakoby sledoval jeden z filmů s Herculem Poirotem. Snímek mohu doporučit všem fanouškům Edgara Allana Poa, pro něž vzdal Scott Cooper svým filmem poctu povídce Chýše landorská. Šedesát procent. (06.01.2023)
  • Herecký výkon Harryho Mellinga
  • Prostý scénář
Milena107
729 bodů
7.5
Velmi dobře vymyšlená zápletka v tomto temném kriminálním hororu z předminulého století, která nenechá diváka na pochybách, že při umění herce Christiana Balea půjde opět o mimořádně silný zážitek a opravdu se nemýlí až do konce, který stojí zato. Opravdu skvělý počin a lahůdka pro ty, kdo se rádi nechávají překvapit.
Argocz
Argocz
478 bodů
8
Určitě pro někoho nudný a utahaný film, ale mě se líbil i když je pravda že by to mohlo být o tak 20 minut kratší. Děj je trochu předvídatelný až teda na konec, který mě dost překvapil. Jinak dobrá chemie mezi Balem a Mallingem. 7,5/10.
Hyperpohon
Hyperpohon
439 bodů
7
Ok detektívka zasadená do skvelého prostredia s fantastickým hereckým obsadením ale k dokonalosti jej chýba veľa. Takto zostáva len priemerným filmom, ktorý nenadchne ale ani neurazí. 7/10 kôli zasadeniu do historického prostredia.
helena23
helena23
25 bodů
7
Dobrá historická detektivka. Nečekejte nic převratného, ale je to klasická detektivka.