Bod obnovy

74%

Komentáře a recenze 56

Dle počtu bodů
Branduff
Branduff
240 bodů
7
Pokud máte dost českých romantickách či trapných komedii je tady něco pro Vás. Nejedná se o převratné dílo. Scénář je přímočarý a prakticky divák ví jak bude děj pokračovat či jak to zhruba skončí. Na druhou stranu ale od klasik jako ocelové město apod. tady nic podobného nebylo. Bod obnovy má příjemný vizuál, na české poměry přímo světový. Budoucnost tady není přehnaná a celé to dodává zatuchlé české filmografii svěží nádech současnosti. Snad se i díky tomuto snímku začalo blýskat na lepší filmařské časy.
M66
M66
207 bodů
7
Vlastně to bylo dobrý.
24.1.2024
ellegun
ellegun
203 bodů
8
Dost těžko se tohle hodnotí nezaujatě, jako žárovka na netflixu max 7, jako první "pořádný" český sci-fi po opravdu dlouhý době, a jako něco čím se můžeme reprezentovat mimo ČR, a ještě s příslibem dalších podobných, a ještě lepších ( žánrových ) filmů 9.
DavidHajek
165 bodů
10
Hodnoceni, kdyby byl film z Holiudu:
- Visual 6/10
- Obsazeni 7/10
- Storylajna 3/10
- Musika 4/10
- Osobni 3/5 = 6/10 (klidne se kouknu znova, ale jen kdyz bude prilezitost a uz za to nechci platit
- Sumarium 4,6/10 mirny podpurmer

Hodnoceni, kdyz je to cesky film, kde se toci prcaci komedie o mesteske stredni tride = verbezi bohatyru:
- Visual 15/10
- Obsazeni 9/10
- Storylajna 8/10
- Musika 25/10
- Osobni 5/5 = 10/10 (koukam na kinoprogram a jdu znova)
- Sumarium 13,4/10 super skvely, jsem nadseny. Vim, ze 13,4 z 10 je kravina, ale kravina je i to, ze se cpou pres fondy kinematografie penize to ruznych nesmyslu, kde hlavnim uspechem filmu je, ze tam hraje langmajer (sorry Jirko, ale ty hrajes fakt uz ve vsem), namisto toho, aby se financovali TYTO UZASNE projekty.
A na konci Vladimir 518!
Tov1K
152 bodů
7
Ano! Děkuji za tento film a hlavně za snahu udělat věci trochu jinak. Zajímavý příběh, zajímavá zápletka a solidní zpracování. Skvělé futuristické zasazení, kterému trochu uškodil nevelký budget. Ano, snaha o světovost tu je a vyloženě neselhává. Film vypadá skvěle a money shoty jsou vymazlené, ale u některých záběrů jsem nemohl přestat přemýšlet nad tím, že s budgetem například takového blade runneru by mohly vypadat tak moc líp a živěji. Akce byla hodně slabá, to ano. Na tomto by do budoucna chtělo hodně zapracovat, protože zápletka si dobrou akci přímo žádala. Když už jsme u příběhu, ten je dobrý, ale nepříliš dobře dotažený a bohužel trpí pár nelogickými místy a návaznostmi a hlavně scénáristickými kličkami a zkratkami. Vzato kolem a kolem, dobrý film s velkým potenciálem do budoucna. Věřím, že dalším počinem to tvůrci posunou zase o kus dál. Dobrý pokus pánové. Snaha se v tomto případě velmi cení, chtělo by to prolomit stereotypnost české kinematografie a ukázat, že jde vytvářet i smysluplná díla. Dost bylo komedií s Langmajerem!!! Přidávám bod za tu snahu, ale i tak se jedná o nadprůměrné dílo. 7/10
Foxy13
Foxy13
135 bodů
3
Efekty mě docela překvapily, jak jsou dobré, to musím uznat, ale film neskutečná nuda.
Klimetka
Klimetka
127 bodů
10
A pak že to nejde! Ale jde! A zatraceně dobře to i u nás jde! Celou dobu jsem zírala s otevřenou hubou a nevěřila, že tohle natočili čehúni. Nejhezčí milostný dopis Blade Runnerovi! Krása!
luca07
luca07
113 bodů
7
Česká Sci-Fi detektivka s trochu jednoduším příběh. Hlavní dvě postavy se sebou dobře interagují a mají dobrou chemii, celý svět je dobře udělaný. Technologie nekříčí budoucností, jelikož se děj odehrávat jen několik desítek let dopředu. Skvělá kamera a zajímevé nápady na záběry.
  • kamera
  • hudba
  • jednodušší příběh
Kebabkony
Kebabkony
106 bodů
7
Fakt jsem překvapený jak to celé dopadlo. Sice se nejedná o dalšího Blade Runnera, ale na české poměry je to opravdu skvělé. Kompozice jednotlivých scén jako vystřižená ze zahraniční produkce a to, jak to celé vypadá je prostě nádhera. Chvíli jsem si říkal, jestli opravdu sleduji český film. S pouhými 60 miliony tvůrci dokázali něco, co třeba Žižka nedokázal a to překvapit a zaujmout. Samotný nápad bodu obnovy se mi fakt líbil. Občas je to možná trochu natahované a finální rozuzlení není tak wow, ale to jsou drobnosti. Víc takový filmů z české produkce prosím.