Duna: Proroctví

AI
68%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Články 6

Rod draka se blíží, na Euforii a The Last of Us si bohužel počkáme
Téma3. 11. 2023
Rod draka se blíží, na Euforii a The Last of Us si bohužel počkáme

Upravený rozvrh svých nejočekávanějších pořadů, jejichž produkci a premiéru momentálně nejvíc ovlivňuje nekončící herecká stávka, ve čtvrtek představilo vedení HBO na newyorské tiskovce. Zatímco druhá řada Rodu draka, seriálového prequelu Hry o trůny s výhradně britským obsazením, se na obrazovky dostane už příští léto, další ambiciózní seriály jako Euforie, The Last of Us, Welcome to Derry, Bílý lotos nebo Penguin se odkládají.

Postapokalyptické Silo může být poslední skvělou sérií před stávkou scenáristů
Seriály6. 5. 2023
Postapokalyptické Silo může být poslední skvělou sérií před stávkou scenáristů

Ve vzdálené budoucnosti lidstvo přežívá v silu, obrovském podzemním komplexu ochraňujícím své obyvatele před toxickým prostředím okolního světa. Jen občas musí některý odvážlivec vystoupat na povrch, aby vyčistil čočky několika kamer, jež nabízí výhled na zpustošenou krajinu bez známek života. Tito lidé však kráčí na jistou smrt. Seriálovou adaptaci první části knižního bestselleru Hugha Howeyho Silo přináší Apple TV+ a úvodní dvě zveřejněné epizody odpovídají skvělé pověsti předlohy.

Česká kultura v době kamenné. Politici  zařízli všechny, zahraniční produkce i tuzemské filmaře
Téma7. 7. 2022
Česká kultura v době kamenné. Politici zařízli všechny, zahraniční produkce i tuzemské filmaře

Ačkoli český audiovizuální průmysl ohlásil rekordní obrat za loňský rok, do budoucna ho čeká dramatický propad. Finanční pobídky ze strany státu jsou nedostatečné, tuzemští politici a úředníci navíc nejsou schopní vybrat peníze od světových streamovacích platforem (Netflix, HBO Max, Disney+ a další), které by podobně jako v jiných evropských státech přispívaly na rozvoj kinematografií daných zemí. Podrobnou zprávu představila minulý týden Asociace producentů v audiovizi (APA).

Nejděsivější monstrum od mistra hororu míří na televizní obrazovky
Seriály31. 3. 2022
Nejděsivější monstrum od mistra hororu míří na televizní obrazovky

Hrůzostrašné stvoření, které na sebe bere nejrůznější podoby a každých 27 let tyranizuje a vraždí děti v městečku Derry, oživil Stephen King ve svém románu To už roku 1986. Po televizním filmu z roku 1990 a dvou úspěšných snímcích z let 2017 a 2019 se nyní dočkáme televizní série, která se má zaměřit na události, jež dějové lince knihy a novějším adaptacím předcházely. A rozhodně bude z čeho čerpat.

Duna dostane pokračování. A možná nejen jedno
Filmy29. 10. 2021
Duna dostane pokračování. A možná nejen jedno

Kdy nás čeká návrat na planetu Arrakis?

Epická Duna ještě ani nedorazila do kin a už víme, že se její příběh dočká rozšíření
Seriály31. 7. 2021
Epická Duna ještě ani nedorazila do kin a už víme, že se její příběh dočká rozšíření

Adaptace románu Duna od Franka Herberta patří mezi nejočekávanější snímky letošního roku. Do kin zamíří novinka režiséra Denise Villeneuvea 14. října a dosud vydané fotografie a trailery zatím slibují vizuální, akcí nabitou podívanou.