Jan Werich: Když už člověk jednou je

?
Jan Werich: Když už člověk jednou je
Film mapuje klíčové okamžiky života Jana Wericha, vznik Osvobozeného divadla, jeho boj proti fašismu, dramatický útěk před nacisty, působení ve Spojených státech, rozčarování po návratu do Československa i spolupráci s novým režimem. Snímek přináší málo známá fakta o jeho dramatickém útěku do Rakouska nebo o jeho druhé emigraci do USA. Po definitivním návratu domů Jan Werich odmítl spolupracovat s husákovským režimem, zmizel z televizních obrazovek, nesměl hrát ani psát. Pro národ se tak stal symbolem vzdoru a nesouhlasu s okupací sovětskými vojsky. Přesto byl obklopen přáteli, které sledovala a evidovala StB… (Falcon)



Pete69
Pete69
30 208 bodů
7.5
Pěkný a dosti dlouhý dokument o životě Jana Wericha. Zkušenosti s ním vyprávějí i stejně zářivé hvězdy našeho kulturního života a tak dostal dokument ještě vyšší punc. Uspořádání je velmi dobré.. od začátku do konce, bez přeskakování v čase a v kostce je vyprávěn život Jana Wericha důstojně a hezky.
avenis
avenis
8 410 bodů
10
Když jsem objevila Jana Wericha, bylo mi asi šest. Dostala jsem k vánocům knihu Fimfárum, což byl odrazový můstek k pozdějšímu poznávání Osvobozeného divadla a všeho, co s ním souviselo. Jan Werich mi byl opravdu takovým "veřejným" dědečkem, jak říká jeho pravnučka. Děkuji za tento skvěle a procítěně udělaný dokument, po jehož shlédnutí mě lehce mrazí v konečcích prstů.


Dodatečné informace

Původní název:
Jan Werich: Když už člověk jednou je… (více)
  • Jan Werich: Když už člověk jednou je
  • Česká republika Jan Werich: Když už člověk jednou je…
Premiéra v ČR:
5. 8. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch