Všechno, všude, najednou

79%

Komentáře a recenze 43

Dle počtu bodů
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
7
Velmi povedené, velmi zábavné a velmi náročné natáčení podoby mnohavesmíru z pohledu stárnoucí provozovatelky prádelny Evelyn. Film nabízí více jak dvě hodiny skvělé kamery i hereckých výkonů, které si zaslouží mnohá ocenění z filmových festivalů.
Tom.kom
579 bodů
9
Přesně takhle měl vypadat druhý Doctor Strange. Multiverse je tu využité na maximum se spousty šílenými scény a jeho postupné poodhalování přetékalo napětím. Akční scény a jejich choreografie plná nápadů je skvělá a snad nejlepší za celý letošní rok. Ale především se jedná o film, který pojednává o jedné nefunkční rodině. O rozbitých vazbách jejich členů a o nápravě mezi nimi. Nechybí tomu plno emocí, ale nejkrásnější a nejdojemnější byl až samotný konec ve kterém postavy konečně nalezli ty správná slova a vzájemně pochopili jeden druhého. Neskutečně památný a plnohodnotný zážitek.
Hanzo Bureshi
Hanzo Bureshi
271 bodů
10
[ TOP 5. ] Tenhle film je pro mě docela osobní je to něco úžasného. Když jsem viděl poprvé teaser trailer, který jsem si přehrál minimálně 50x, tak jsem počítal dny do premiéry, jako malý kluk a má to několik důvodů. Michelle Yeoh, kterou sleduji od mala, předvedla neuvěřitelný herecký výkon a hlavně nabušenou akční choreografii a je vidět, že pořád je děsně cool, jako před 30 lety. Ke Huy Quan mě také dost překvapil, protože jsem ho naposled viděl jako malého klučinu v Indiana Jones: Chrám Zkázy a bylo super ho opět vidět. Hudební soundtrack byl originální a fantastický doprovod. Celkově tenhle film bude pro někoho totální kravina a šílenost a pro někoho (pro mě) geniální masterpiece. Jenomže multivesmír má být šílený a to tutově splňuje, viz. třeba párky místo prstů. Nedávno tu byl Mnohovesmír šílenství od marvelu, kde mi to přišlo zbytečně překombinované CGI efekty a pak tam postavy chodily po jiných vesmírech jako by to byla odfláklá procházka v jiném městečku skrz fantasy výpach atrakcí. Jenomže Everything Everywhere All At Once je zvědavě akční, poctivé, drsné, komediální, zajímavé a dojemné veledílo, které má svůj originální příběh a jasný svůj směr, který se ke konci stane neuvěřitelným dojákem. Samotná ta nápaditost spojení mezi vesmíry byla fakt famózní. Ze začátku to přijde zmatené, ale tak to má v mnohovesmíru fungovat a později přijde to přecházení docela super. Líbilo se mi, že se nikdo moc do toho režisérům nepletl a mohl jsem se více ponořit do jednotlivých vesmírů, kde nám aspoň ukázali životní rozhodnutí Evelyn v každém jejím životě. Co jsem očekával, to jsem plně dostal a celková 140 minutová stopáž utekla jako voda a přišlo mi to akorát. Nemám snad ani jedinou věc, kterou bych tomu vytknul a už dlouho jsem nebyl takhle spokojený a uchvácený. Určitě je to pro mě nejlepší film roku. Tenhle film rovnou řadím do žebříčku mezi můj nejoblíbenější kousek a půjdu si toto dílo užít znova.
Booste356
Booste356
138 bodů
9
Nekonvenční, inovativní a vlastně příjemně absurdní snímek se silnými emocemi, hlubokým příběhem s přesahem a bezchybnými hereckými výkony, doplňte o skvělou režii, plynulé přechody mezi akty, fenomenální vyprávění ve finále autentického obyčejného lidského příběhu skrz epické scény a dostanete tento film. Dvě hodiny zábavy, emocí, dojetí, ale i akce a napětí. Nejsilněji stránkou snímku je již zmiňovaná originalita, kašlání na šablonu a nekonvenčnost ve způsobu vyprávění, to z filmu dělá jeden z nejlepších tohoto roku.
JirekJirek
JirekJirek
133 bodů
9
skvělý, střelený, zajímavý a povedený film doporučuji se koupím nout ať už hledáte komedii, akci, romantiku, atd, každý si asi něco najde, je to šílený ale krásný
Ivo108
132 bodů
1
Majitelka veřejné prdelny nepřetržitě civí, juchá, kvičí, buchá, tančí, jančí a už tak po půlhodince nutí diváka sáhnout po tajných zásobách kinedrilu, má-li on toto zběsile retardované šou přežít bez stékajících organických nečistot na displeji. Až do oné veliké finální chvíle, kdy se naše zmatená hrdinka konečně a úspěšně skrze tisícero proměn dokungfuje k dojemnému návratu k přežranému dcerkovi i svému mocnému Ťing Ťang Neovi (to vše pod starostlivým dohledem roztomilé mutující soudružky z finančáku). A poté s globálním potleskem slavnostně přichází i samotný Huang Oškar a filmový svět jásá. Opravdu tedy krása. A k nespočtu ocenění se prý svou soškou s obdivem přidává i umělecký kroužek bohnické léčebny. Obdivovatelé tohoto díl(in)a asi žijí v nějakém alternativním vesmíru?
lionelkorzar
lionelkorzar
59 bodů
10
Pro někoho možná trochu zmatené. A pro některé možná trochu pomalé, ale mě to bavilo. Celý vztah matky dcera, nebo superdimenzionální entita vs superdimenzionální entita. Nádherně fungoval a věřím, že někteří se v tom našli. Neviděl jsem nového Strange, ale věřím, že tohle ho překonalo.
dajmondboss
dajmondboss
12 bodů
10
Příspěvek obsahuje spoiler!
Mates000
Mates000
3 bodů
1
Upozornění!! ten kdo to hledá v českým dabingu a půjde si zaplatit předplatné na canal+ tak to tam už nenajde 😅 neudelejte stejnou chybu jako já zbytečný vyhození skoro 200 stovky 👍👍