Cesta do nemožna

64%
Cesta do nemožna
Cesta do nemožna je česko-slovenský koprodukční trikový film o Rastislavu Štefánikovi. Vypráví o Milanu Rastislavu Štefánikovi, mimořádném muži mnoha talentů, jehož životní cesta byla plná dobrodružství a vědeckých úspěchů. Film ho představuje jako předchůdce moderního dobrodruha typu Indiana Jones, zdůrazňující jeho významný přínos k osvobození a vzniku Československa. Přestože Štefánikův život tragicky skončil v letecké nehodě, jeho odkaz jako světoběžníka, vědce, pilota, diplomata a prvního ministra války Československa zůstává nezapomenutelný. Film tak oslavuje nejen jeho vědecké a politické úspěchy, ale i jeho snahu o nezávislé Československo, které se mu podařilo dosáhnout, avšak jehož vavřínů se již nedočkal.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
4.5
To, že je snímek osobitý, artový ještě neznamená, že bude na všechny milovníky filmu fungovat. Ano animace je jedinečná, ale působí na mě nesourodě, až lacině.. a nedůstojně tématu. Snímek mě neobohatil ničím novým z naší historie a vlastně mi nepřinesl nic. Ne každý extravagantní projekt se musí každému líbit. Zde za mě jasné: ne..
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Velice zajímavý film s výbornou animací, artová kompozice obrazů, barevně, vizuálně skvělé, Milan Rastislav Štefánik perfektně vystižen.Je na tom skutečně vidět spousta snahy a dobrých úmyslů, což prostě nelze neocenit. Přijde mi dost smutné, že většina současných českých filmů má asi tak o tisíc vizuálních nápadů méně než tento film. Občas je té výtvarné stylizace ale až zbytečně moc, takže to nejednou může působit samoúčelně a rušivě. Nicméně je to perfektní pocta počátkům kinematografie.

Dodatečné informace

Původní název:
Cesta do nemožna (více)
  • Slovenská republika Cesta do nemožna
  • Slovenská republika The Impossible Voyage
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika

Podobné