Lockdown

49%
Lockdown

Linda (Anne Hathawayová) a Paxton (Chiwetel Ejiofor), kteří se právě rozešli, se ocitli v nepříjemné situaci. Povinná karanténa v době londýnské epidemie koronaviru je nutí i nadále žít pod jednou střechou. Linda, úspěšná marketingová ředitelka, je kvůli novým pracovním povinnostem rozčarovaná z korporátního světa, a kreativec Paxton, který má za sebou kriminální minulost, zůstává bez práce. Zatímco se oba spolubydlící snaží o poklidné soužití, díky poezii a hektolitrům vína v sobě znovu probudí dávno vyhaslou touhu po životě. Nechají se zlákat jedinečnou nabídkou podílet se na riskantní loupeži šperků. Uhrančivá romantická komedie Lockdown sleduje Lindu a Paxtona, kteří se rozhodli vsadit vše na lukrativní příležitost, jež jim může navždy změnit život. (HBO Europe)



Režie:
Scénář:

Recenze: Lockdown

Kinobox.cz
35%

Locked Down je smutným výsledkem uchvátané touhy natočit hit, jenž bude za každou cenu korespondovat s reálnými problémy světa. A právě tento podnět se jeví jako jediné umělecké i motivační východisko, takže dostáváme formu ve stylu video-rozhovorů s několika hvězdnými cameo rolemi (Ben Kingsley i Ben Stiller mají dvě krátké scény, vždy na druhé straně obrazovky) a 'silnou' či možná satirickou ozvěnu koronavirové krize z pohledu těch, jimž vlastně nic nevzala.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Nejspíš za to může fakt, že jsem také v Lockdownu už nějaký ten pátek, ale já s filmem nemám nějaký extra problém. Kritika k filmu je zdrcující, ale osobně nechápu proč. Jasně film není žádná pecka, ale místy se mu daří věrně zachytit tu koronavirovou atmosféru, která sužuje i naši zemi. Romantická linka mezi Anne a Chiwetel moc nefunguje, ale dialogy se dobře poslouchají a nenudí. V menších vedlejších rolích potěší i plejáda známých tváří. Ve výsledku průměrná záležitost.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
4.5
Film je evidentně spíchnutý horko jehlou. Na jednu stranu celkem aktuální téma a ukázka, jaký měl, má a bude mít lockdown dopad na každého z nás.. ponorka, paranoia, návrat ke zlozvykům, sociální izolace.. To si uvědomuje každý z nás, nepotřebujeme k tomu film.. který má navíc zvláštní zápletku s krádeží diamantů. Je to takový šílený slepenec s dobrou hereckou dvojící v hlavní roli. Nic extra.
lamps
lamps
15 156 bodů
3.5
Dva renomovaní filmaři (přičemž ten jeden už bohužel ve stádiu senility) se spojí přes zoom a dohodnou se, že narychlo splácají film postavený na tom, proč spolu vůbec musí komunikovat online. Lockdown je opravdu podívaná, která jakoby vznikala rychle na koleni - chce být dobově výstižná a satirická, ale je divně afektovaná a nudná, chce být romantická a apelující, ale je studená jak psí čumák a místo povzbuzení do nelehké doby vlastně propaguje myšlenku, jak lze tuto dobu zneužít ve svůj prospěch. Pár slušných vtipů tam je (i když chudák Edgar Allan Poe) a Hathaway je čím dál hezčí, ale většinou jde o utahanou přehlídku zbytečných dialogů, které by z pusy nikdy žádný normální člověk nevypustil - a obávám se, že tohle o normálních lidech být mělo. Vůbec nechápu, proč do toho Liman šel - Knight píše blbosti už delší dobu a tuhle nejnovější by nemohl zachránit ani sebelepší režisér. Je to holt o koronaviru a to prostě letí..

Dodatečné informace

Původní název:
Lockdown (více)
  • Velká Británie Lockdown
  • Velká Británie Locked Down
Premiéra v ČR:
4. 8. 2022
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
10 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné