Hlava Medúzy

37%
Hlava Medúzy
Plakát traileru

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu.“ (Česká televize)




Scénář:

Recenze: Hlava Medúzy

Kinobox.cz
35%

Hlava medúzy navzdory vší zde uvedené kritice není vyslovenou tragédií, jejíž sledování by se dalo přirovnat k nelidskému mučení. Dokážu si představit, že v jednotlivostech i jako celek mohla dopadnout ještě mnohem hůře (ani náhodou nejde o nejhorší porevoluční český krimi seriál). Na druhou stranu ale není ani moc co chválit.


Veronika Rada
Veronika Rada
909 bodů
7
Fascinuje mě jak když se objeví něco co vybočuje z normy a nehrají v tom "osvědčení" herci hned se vynoří tuna kritiky. Mě se tento seriál líbí má své mouchy, ale co je nemá? Baví mě napětí, i když někdy předvídatelné. Herecké výkony neokoukaných tváří mě potěšili, navzdory tomu že některé ze zde hrajících herců nemusím. Takže za mě spokojenost
silentshadow
131 bodů
3
Slabá detektivka tak na 30%, škoda, že se dnešní filmaři nespokojí se skvosty, které byly v Čechách natočeny jako např. Ztracená brána.

Dodatečné informace

Původní název:
Hlava Medúzy (více)
  • Česká republika Hlava Medúzy
Premiéra v ČR:
1. 3. 2021
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup