Temný kraj

52%
Temný kraj
Temný kraj

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)





Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
3.5
Jestli to měla být obdoba seriálu Temný případ (který nenápadně naznačuje znělka), tak se to vůbec nepovedlo. Přitom to podle upoutávek vypadalo nadějně: základní syžet jasný a srozumitelný, obsazení ústřední kriminalistické trojice (Lukáš Vaculík, Kristýna Fuitová, Jan Teplý mladší) adekvátní. Potom se to rozplizlo. Nedostatky vyplynou třeba ve srovnání se seriálem Pustina: mnohomluvné dialogy ("okecávání" zřejmých situací), naprosto bezradnou režií zaviněné tápání a přehrávání herců zejména v menších rolích, opakování už jednou vyřčených dialogů (Studenková), plytká místa v ději, rozvleklost ... Nevydařený nápad roztáhnout jeden případ do dvou hodinových dílů seriálu ještě víc ubližuje. Mnoho slov, málo činů. Temné? Ani náhodou! Nudné, fádní, nevěrohodné.
avenis
avenis
8 067 bodů
7.5
Mohlo to být lepší, ale nefrflám. Protože ta fara, to je prostě můj sen, takový starý nezmodernizovaný dům, to bych chtěla zdědit. Krásná nostalgie. Lukáš Vaculík je celkem přijatelný, ostatní postavy, nooooo... buďme tolerantní. Ale musí ten Zima pořád něco žrát?!!! Je mi z něj blujno. Kostková se kroutí jak žížala, mohla by v herectví hodně ubrat. Nejlepší je Egon. A ten barák. (18.10.2020)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
"Temný kraj" s Lukášem Vaculíkem se mi líbil, ale skončilo to tím, že má jít na operaci mozku a mně to připadalo značně neukončené. Tak jsem ráda, že se točí pokračování, které začne jeho návratem do práce. A už se těším i na labradora Egona a Martina Trnavského, který tu měl sice menší prostor, ale předvedl se víc než slušně! Doufám, že podmanivá atmosféra i hudba, kterou "má na svědomí" Robert Jíša, budou zachovány. Výborně byly zvolené lokace, fara, kam se Petr Kraj (Lukáš Vaculík) nastěhoval, měla skutečně své genium loci. Seriál má každopádně svou potenci.

Dodatečné informace

Původní název:
Temný kraj (více)
  • Česká republika Temný kraj
  • Česká republika Temný Kraj
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná

Powered byJustWatch