30 stříbrných

67%
30 stříbrných
Po šokující nehodě Salcedo vyšetřuje rostoucí záhady kolem Pedraza. Paco mezitím ošetřuje hospitalizovanou Elenu a otec Vergara se probouzí a zjišťuje, že se ocitl v pekle.



Recenze: 30 stříbrných

Kinobox.cz
70%

30 stříbrných je kombinací mysteriózního hororu a konspiračního thrilleru v duchu veleúspěšných, ovšem kvalitativně pofidérních děl Dana Browna. Nutno dodat, že pořádně divokou kombinací. Iglesia se totiž s ničím moc nepáře a do pouhých osmi epizod nasypal tolik motivů a žánrových propriet, že není vůbec divu, že tenhle poněkud švihlý koktejl smíchaný z mnoha (víceméně béčkových) ingrediencí má zatím dosti kontroverzní přijetí.


Martrix
Martrix
2 449 bodů
3
Možná ten námět nepůsobil úplně špatně na papíře, ale když pak člověk vidí výsledek na vlastní oči, je to díky neúprosné filmové doslovnosti až trapně pitomé. Postavy se chovají zvláštně a vyměňují si dialogy, které jsou na hraně mezi kýčem a parodií na nějaký libovolný průměrný horor devadesátých let. Detaily nefungují, protože jim tvůrci nevěnují pozornost, takže celé to za jiných okolností neokoukané prostředí španělského městysu, není uvěřitelné. Kdysi jsem viděl epizodu nějaké španělské telenovely. Tak přesně v takovém duchu, je natočen tento seriál. Ploché postavy, divné motivy, patetické a jalové řeči, vztahy načrtnuty jako z červené knihovny. Jen lásku tady nahradilo atraktivní téma vymítání, resp. hrátek s démony... . Jenže je to tak moc hloupé, že to nespasí ani těch pár dobrých momentů. Za jiných okolností bych to po první epizodě nezabalil, ale tady je zcela zjevné, že scénáristi jsou matlalové a v podobně prostoduchém duchu bude i ten zbytek. Pokud chcete nějakou démoňárnu ze španělského prostředí, tak raději sáhněte po Válečné jeptišce, která je ale trochu odlehčenější, nebo pokud chcete opravdu kvalitní a chytrý hororový seriál z prostředí vymítání, určitě neprohloupíte s Exorcistou (2016).
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 247 bodů
2.5
Znělo to nadějně, ale 1.ni díl jsem si celou dobu říkal, jestli to takhle špatně je natočené, jakože s nadhledem, u druhého dílu jsem zjistil,že to není nadhled, ale že to je špatně natočené, herci vůbec neumějí hrát, je to jako spíš 1.ni lekce kurzu herectví.postavy naprosto nesympaticke,kamera velmi špatná, a vlastně vůbec celkové Nepovedené, vzdano po druhém díle.

Dodatečné informace

Původní název:
30 Monedas (více)
  • Španělsko 30 stříbrných
  • Španělsko 30 Monedas
  • Španělsko 30 Coins
Premiéra v ČR:
5. 1. 2021
Distributor:
HBO Max
Země původu:
Španělsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch