Sweet Girl

55%
Sweet Girl

Ray Cooper je obyčejný otec od rodiny, který tvrdě pracuje, aby splatil dluhy za léčbu manželčiny rakoviny. Nyní Rayovi a jeho dceři Rachel svitla naděje, jelikož by manželka měla dostat cenově dostupný lék, který by ji mohl vyléčit. Všichni už jen čekají na to, až ho farmaceutická firma uvede do prodeje. Jenže těsně před tím, než se tak stane tuto firmu koupí lékárenský gigant Bioprime který vydání levného léku stopne a Rayova žena zemře. Zmučený a zoufalý muž se snaží sám vychovávat Rachel, splatit své dluhy a dovolat se spravedlnosti, ale nikdo ho nechce poslouchat a ani Rachel už toho má dost. Matku jí nikdo nevrátí a je čas jít dál. Jenže pak se objeví novinář, který tvrdí, že má důkazy, které by mohly Bioprime zničit. Vzájemné setkání s Rayem přeruší zabiják, který novináře odstraní přímo před Rayovými i Rachelinýma očima a mrtvol kolem otce a dcery začíná postupně přibývat. Dvojice se každým dnem přibližuje nejen pravdě o tom, kdo ve skutečnosti stál za smrtí jejich milované matky a manželky, ale i ceně, kterou za ni budou muset zaplatit.




Recenze: Sweet Girl

Kinobox.cz
60%

Kdo tedy čeká akcí nabitý thriller s dvoumetrovým chlapákem, který kolem sebe bude mlátit pěstmi a lámat nepřátele jako sirku, bude zklamán. Snímek má řadu dobrých momentů, akční scény mají tempo, ale nejsou tak vyšperkované, jak by si asi fanoušci akčního žánru přáli. Ale přesně odpovídají tomu, co se děje v pozadí. Hlavní hrdina se umí prát a rozdávat rány, ale není to cvičený zabiják, ve velké míře tedy rány také dostává a akce je většinou jeden na jednoho na férovku. I díky tomu jde spíše o zápasy ve stylu pouliční rvačky nebo nutné sebeobrany než lahůdky ve stylu Johna Wicka. Kamera je roztřesená a nejčastější zbraní jsou pěsti, nože a vše, co má hrdina právě po ruce (hasičák, dveře, igelitový pytlík…).


Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Čistě průměrná záležitost s průměrným a okoukaným scénářem i zpracováním. Jason Momoa je sice charismatický, ale není to tak dobrý herec, aby film "udělal". Divák se tak dočká tuctového snímku s pár dobrými akčními scénami, většinou však s klišé a scén málo uveřitelných až naivních.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Klasický příběh o pomstě za úmrtí vlivem nepatřičné politiky farmaceutické společnosti, mající tentokrát o něco akčnější atmosféru na úkor všelijakých moralizačních rozprav o činnostech proti smrtelně nemocných pacientů a politické korupce. Opomenuto to však samozřejmě není, neboť bez toho by příběh postrádal smysl. Obojí jen působí jako nutný doplněk. Na rakovinu zemřela matka od rodiny a to jenom proto, že byl stažen jediný lék, který by ji mohl pomoci. Motiv je tedy dán. Následující události tak vezmou za své, avšak v jádru věci přeci jen tentokrát krapet jinak. Otec hromotluk, který vypadá, že na něj nikdo nemá a po jeho boku dcera, která spíše působí otravným dojmem. Děj příběhu sleduje především veškeré jejich počínání, které po divácké stránce ke konci překvapuje jistě nečekaným zvratem. Takový zvrat však není ojedinělý. Dříve se používal převážně ve slasherech, jako třeba ve snímku ´Noc s nabroušenou břitvou´ (2003). ˇSladká dívka´, jak zní originální název v překladu, se dotýká tématu zdravotnictví v kapitalismu a korupci živenou politickým lobbingem, ale do hloubky toho vůbec nevyužívá. Děj jen převážně sleduje osobní vztah mezi otcem a dcerou během cesty k pomstě. Jedná se spíše o dramatizaci, kterou naruší sem tam nějaké kratší akční scéna. Po jistě nepředvídatelném zvratu se koncept najednou jeví, jako by se již jednal o zcela jiný film. Dramatizaci chybí dramatický ráz a akční scény patřičnou hloubku. Jedná se o režijní prvotinu scénáristy a producenta Briana Andrewa Mendoza, který na představitele hlavní role Jasona Moma jakoby nedal dopustit. Tento snímek je již třetí, který zaštítil svou produkcí. V jádru věci by nebyl špatný, ale v tomto případě působí jednoduchým dojmem nejednoznačnosti. Chybí tomu zkrátka řádný tah na branku. Shlédnutelný snímek určitě je, jen od toho raději nic neočekávat.
avenis
avenis
8 145 bodů
7
Dlouho jsem si říkala, nic moc... až do chvíle, kdy přišel zvrat. Tohle jsem fakt nečekala. Celkově klasická střílečka a hub rozbíječka. Ovšem s hořce smutným podtextem. Nehledám logiku, nenašla bych ji. Spíš hledám podobnost se současnou situací ve farmaceutickém průmyslu... Čistě náhodná? (26.8.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
Sweet Girl (více)
  • USA Sweet Girl
Premiéra v ČR:
20. 8. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch