Vyšehrad: FYLM

69%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
Barbarrossa698
Barbarrossa698
2 322 bodů
10
Skvělá zábavná komedie
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
8
Lavi se po dlouhých pěti letech opět řítí jako lavina a to rovnou ve filmové podobě. Pauza tomuto charakteru opravdu prospěla, protože je to dospělejší, vyzrálejší a doplňuje to veškeré chyby, které měl seriál. Člověk by neměl očekávat mistrovskou sofistikovanou komedii, ale komorní trapnohumor, na který se musíte prostě naladit. S jistotou musím říct, že pro fotbalové fanoušky to je jeden velký porn fan servis. Ale tvůrci nelhali a film je ve výsledku koncipovaný tak, aby ho pochopili i méně znalí a nebo úplní laici. Dělím film na dvě části, jelikož první půle je více odvázaná a jakýmsi způsobem ještě bádá po tradiční dramaturgii seriálu, ovšem v druhé části se film rozlouskne do plnohodnotného příběhu, který vám má možná i něco předat a to bylo pro mě překvapením. Za normálních okolností by bylo tohle téma velice obtížné ukočírovat, vzhledem k primitivnosti postav a příběhu. Ale LAVI je takový debil, že je to vlastně geniální a já tak v kině opravdu po celou dobu slzel smíchy a věru se mi to snad nikdy v životě nestalo. Ani jedna scéna mi nepřišla zbytečná a každý vtip byl opravdu promyšlený, bez jakékoliv nadsázky to tam sází a já jen smekám, že něco tak lokálního a geniálního vzniklo. Herci si náramně ten oddech užívají a speciálně mimo hlavní postavu Štáfka si to oba Prachaři fakt dávají. Postava Šárky Vaculíkové je jen trešnička a je to nerozlučná dvojka s Lavim. Chci takových projektů více a proto mi nezbývá, než film ještě několikrát podpořit kino promítáním. Tentokrat se opravdu vykašlete na Langoše a po čem touží. Tohle je originál a je třeba to podpořit.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
8
Lepší než seryjál? Asi ano! Dopomáhá tomu ucelenost příběhu, který není pouhým sledem sketchů jako tomu bylo právě v seriálu. Fylm využívá typických struktur a vypravěčských klišé s obohacujícím nekorektním humorem střílejíce na všechny možné i nemožné strany. Tvůrci si byli stoprocentně vědomi toho, co točí a pro koho to točí, tudíž toho náležitě využívají a já se náležitě bavil. Což mi v případě Vyšehradu stačí.
Steven47
Steven47
1 361 bodů
8
Co k filmu říct? Ujetá komedie, která si dává jediný cíl – pobavit. Jestli se to povedlo si každý musí posoudit sám. Já jsem si to nicméně náramně užil. A nejenom proto, že mám rád fotbal a tady je těch narážek fakt nespočet. Ten jinak ve své podstatě hloupý a fekální humor prostě dokáže člověka rozesmát, protože krásně zapadá do celkové atmosféry. Samozřejmě ani v žánru komedie nejde o bezchybné dílo, několik fórků mi přišlo dost na sílu, což ale vynahradily perfektní scény jako návštěva rodičů či večeře doma s matkou. Trošku navíc mi přišlo duo mafiánů, tam jsem se přinejlepším párkrát pousmál. Ale to je vlastně k postavám jediná výtka. Lavi je skvělý a jeho filmový syn je parádní herecká posila, strašně mě bavil a zároveň zajistil dost funkční finále. Agent Jakub Prachař či trošku „jednodušší“ manželka Šárka Vaculíková taky na jedničku. Ve druhé třetině mi přišlo, že film trošku ztratil drive, zvlášť v porovnání s dost našlapaným začátkem. Naopak konec mě mile překvapil, že zahrál, a to dost povedeně, na vážnější a emociálnější notu. Větší pecka, než jsem čekal, případnou dvojku si s chutí dám. 8/10
Enon
Enon
1 096 bodů
10
Skoro 2 hodiny nefalšovaný zábavy. Většinou když se dneska napíše KOMEDIE tak je to vtipný asi jako zabíjení židů. Ale tohle… tohle je totální bomba. Jako tak neskutečně dobrý. Prostě pokud máte rádi seriál tak tohle si užijete na 200%. Jakub Štáfek se narodil pro tuhle roli, fakt že jo. Jarda v podání Jakuba Prachaře je tak neskutečně skvělej, že si v tý roli taky nedokážu představit někoho jiného. Samozřejmě výkony všech zúčastněných jsou skvělý, a všichni jsou opravdu nenahraditelní ve svých rolích. Vtipy jsou nejlepší který sem za poslední 2 roky viděl. Fakt jako je to taková jednoduchá blbost ale zároveň je to tak chytře zakomponovaný, plus to samozřejmě funguje díky Štáfkovi. Potěšili mě taky songy ze seriálu, LAVIIII ŘÍTÍ SE JAK LAVINAA. To když sem slyšel po 2 letech, co sem Vyšehrad neviděl, tak to bylo tak neskutečný pohlazení po duši. To stejný, ty hlášky ze seriálu, prostě super. Ten film je fakt ve všech ohledech poctivá komedie, u který vypnete mozek a královsky se bavíte. Budu na to ještě dlouho vzpomínat. Plná palba 5* a těším se na druhý díl, který snad vyjde.
Peregrino
Peregrino
747 bodů
2
Naprosto zbytečná sračka.
TechCluster
TechCluster
667 bodů
6
Je to úplná kravina, ale s tím se dalo počítat, když de přeci o Laviho. Na první shlédnutí je film opravdu zábavný, ale po druhé už vám no bohužel nebude připadat tak vtipné.
marvan
marvan
616 bodů
9
Skvely film, jednou takhle prijdu do kina na jiny film a tam fronta, ptam se, na co lidi jdou, pry Vysehrad, vubec jsem netusila, o co jde, tehdy jsem sla na jiny film. Pozdeji jsem cetla samou chvalu, takze jsem vyrazila do kina taky a vratila se nadsena, skvely humor, doporucuju, nektere scenky nezapomenutelne, plus hotel Sen v Senohrabech, misto, kde mame chatu, to se mi libilo taky, ze tam hotel hral...legrace, libilo velmi.
Blueknight
376 bodů
10
Skvělá komedie, ale jako u jiných skvělých českých komedii, si musíte odmyslet že je to v česku.
ondrejxsima
ondrejxsima
374 bodů
7
Příspěvek obsahuje spoiler!