Vyšehrad: FYLM

69%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
gumoch
316 bodů
8.5
Úvodní část působí jako dva nebo tři sešité díly, které sází především na vtípky a gagy. Poté se rozjíždí příběh, který sice kopíroval klasické schéma (který film ne?), ale držel pohromadě a dával smysl. Upřímně nečekal jsem to - předpokládal jsem buď čirou srandu, nebo doják - naštěstí přišla sympatická kombinace obojího. Seděl jsem ve vyprodaném kině a několik replik přes smích celého sálu neslyšel. To byl asi účel - pobavit. A taky několikrát pěkně rýpnout do českého fotbalu, což umí perfektně. Jednoznačně doporučuju.
Taxxír
Taxxír
198 bodů
7
Není to stejně dobré jako seriál, ale určitě zabaví. Na večerní popcornovku dobrý.
Chipy
Chipy
169 bodů
7
Z Vyšehrad Fylm jsem byl lehce nervózní. Postavě Laviho svědčili krátké epizody pod 10 minut a bál jsem se, zda je možne s takovým chyrakterem utáhnout celovečerák bez toho, aby to diváka nezačalo vytáčet. To se ovšem stalo silnou stránkou a poprvé Lavický působí i jako člověk a dá se mu fandit. Narážky fotbalové prostředí většinou nepůsobily tak na sílu a vzniknla tak pro mě překvapivě povedená komedie.
mirek5184
126 bodů
7
Skvělé. Po dlouhé době jsem se v kině opravdu zasmál. Film mohu jen a jen doporučit.
Vanessa
126 bodů
7
Vyšehrad není žádné umělecké dílo, ani se jim být nesnaží. Nelze očekávat žádné hluboké myšlenky ani nijak zvlášť zajímavý děj, ale to už je nejspíš každému, kdo viděl seriál Vyšehrad jasné. Co však očekávat lze, je velká dávka nekorektního humoru, kterou česká kinematografie už dlouhou dobu postrádá. Lavi je stále stejnej dement - Jakub Štáfek je prostě v této roli geniální, stejně jako Jakub Prachař, což se bohužel nedá říct o Šárce Vaculíkové, která na mě působila hysterickým, možná až moc "přepáleným" dojmem. Smekám před malým Jakubem Jenčíkem, který byl naprosto skvělý, ačkoli jsem se po celou dobu sledování filmu nemohla zbavit pocitu, že se dívám na malého Sheldona v blonďaté verzi. Ve výsledku je to ale parádní, oddechový film, který nemůže urazit nikoho se smyslem pro humor. :)
Ares
57 bodů
9
čistokrevná komedie smál sem se od začátku do konce
Smazaný uživatel
0 bodů
8
8/10 fajn film za mě stejně dobrý jako serial to je vše.