Nový papež

78%
Nový papež
Pius XIII. je v kómatu. Po nečekané a záhadné přestávce se Voiellovi podaří dosadit na papežský trůn Sira Johna Brannoxe, umírněného, který přijme jméno Jan Pavel III. Nový papež však pod zdánlivě dokonalou fasádou skrývá mnohé slabiny a tajemství. Záhy si také uvědomí, jak obtížné bude nahradit jeho charismatického a význačného předchůdce. Ve Vatikánu se Voiello mezitím ze všech sil snaží spravovat církev sužovanou nejen skandály – které by mohly všem předním představitelům zlomit vaz – ale i hrozbami zvenčí. Ukáže se, že Sofia a Esther jsou úplně jiné, než by se na první pohled mohlo zdát, a kardinál Gutierrez i nadále bojuje se svými vnitřními rozpory. Následně si řada věřících udělá modlu z Pia XIII., který začne ze svého nemocničního lůžka vysílat podivné zprávy.




avenis
avenis
8 131 bodů
9
Pokračování seriálů má většinou vždycky tu smůlu, že už to není "to". Ale Nový papež se nesnaží trumfnout Mladého papeže. Je to prostě návazné pokračování od chvíle, kdy Pius XIII upadl do komatu. Průběh volby papeže jsme už mohli spatřit v mnoha filmech s papežskou tématikou. Nikdy však konkláve nebylo tak napínavé a poutavé. Klobouk dolů před replikou Sixtinské kaple a i dalších interiérů, které si filmaři vyrobili. A opět velký obdiv kameramanům, střihačům a ostatním tvůrcům. Jude Law tentokrát tolik nehraje, ale o to zajímavější je sledování psychologické linky Johna Malkoviche. Neboť každý papež má své trauma z dětství. V tomto pokračování se místy tak trochu děj rozplývá, ale ani zde nechybí překvapivé momenty a mírně provokující prvky. Noha přes nohu Sharon Stone, identita únosců... Zkrátka oba seriály jsou plné všeho a lze se k nim vracet s nezmenšeným potěšením.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Důstojné pokračování skvělé první "série". Pius XIII. leží v kómatu, zástupy fanatických stoupenců hlídají každý jeho nádech a konkláve volí nového papeže, kterým se nakonec (po krátkém a rychle vyřešeném intermezzu) stane neméně charismatický a přesto smýšlením o tolik jiný, umírněný a smířlivý zástupce britské šlechty a katolické víry v podání Johna Malkoviche. Není snadné navázat na Lennyho, kterého řada lidí vidí jako světce, vyrovnat se s byrokracií (zvlášť když se to zkouší bez kardinála Voiella - Silvio Orlando je opět bezchybný), se stupňujícími se teroristickými útoky i s nespokojenými řádovými sestrami. A přitom být neustále v pokušení v přítomnosti mediální poradkyně Sofie (nádherná, silná žena v podání Cécile de France). Opět je na to parádní pokoukání už od úvodní písně a řádových sester tančících kolem neonového kříže, které později vystřídá Jude Law kráčející po pláži. Nevím, kolik sérií by tohle mohlo mít, aby se mi to okoukalo. Zatím to totiž vypadá, že režisérovi Sorrentinimu hned tak nedojdou témata, kterými by se mohl zabývat (homosexualita v církvi i obecně, zneužívání dětí - obul se do toho hned v první sérii a je vidět, že se toho nebojí). A nepostrádá to i humor, třeba ve chvíli, kdy se na scéně objeví Sharon Stone nebo Marylin Manson :-)
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8.5
Nový papež vyniká stejně jako "první" série v tom, že nikdy nevíte, co se stane. Sorrentino dramata psát umí a nebojí se přitom ani (ne)nápadně zkritizovat církev a náboženství obecně. Máme tu silné momenty, vtipné momenty i takové, které vás donutí přemýšlet. Jude Law a Silvio Orlando v rolích opět excelují, ale u Malkoviche jsem měl pocit, že naplno nevyužil svůj potenciál, byť byla jeho postava dobře napsaná. Vizuálně je to samozřejmě geniální a soundtrack vše skvěle podtrhuje. Některé dějové linky bych samozřejmě trošku sesekal a dal větší prostor jiným, ale i tak dávám ve výsledku vysoké hodnocení, protože takových projektů je tu v dnešní době zatraceně málo. 85%

Dodatečné informace

Původní název:
The New Pope (více)
  • Itálie Nový papež
  • Itálie The New Pope
  • Itálie Nowy papiez
Premiéra v ČR:
14. 1. 2020
Distributor:
Voyo
Země původu:
Itálie, Francie, Španělsko, USA
Čeština:
Nový papež je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch