Duna

63%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
martin2560
martin2560
645 bodů
5
Mám rád sci-fi a na tento film jsem se celkem těšil.Ale bylo to pro mě zklamání. Nevím jestli to bylo tím béčkovým stylem a nebo prostě jen tím že mi po celou dobu filmu tak nějak utíkal děj....Film mě zkrátka nezaujal na tolik abych se do něj vnořil na 100 procent...
JaHlo
JaHlo
545 bodů
10
Dnešní generace asi nedokáže docenit, ale za mne skvělá alternace na svět Duny. Efekty i dnes dostatečné, muzika geniální a vypravěčské tempo na celkový svět stravitelné ale s ohledem na minutáž není možné přenést z knihy vše. Jistě efekty nejsou na dnešní dobu top, ale i tak má film pořád co nabídnout a je to to lepší co svět pana Herberta nabízí. Jen budu doufat, že se najde někdo, kdo jednou celou ságu uchopí od začátku. Inu uvidíme letos, zatím upoutávky nic moc a celebrity tomu moc nepomůžou.
Hencen
231 bodů
5.5
Dunu Franka Herberta jsem přečetl poměrně nedávno, a tak jsem na vlně euforie, předtím, než se vrhnu na další díl, chtěl zhlédnout i filmové zpracování. To však neuvěřitelně zestárlo a trikové přehlídky v čele s energetickým štítem pak působí spíše komicky. Nemůžu říct, že by šlo o kdovíjakou katastrofu, fanoušci Lynche si určitě přijdou na své, ale tato velkolepá kniha by si zasloužila důstojnější film, uvidíme co na to Villeneuve v roce 2019.
JiříP
JiříP
140 bodů
9.5
Výborné! Lepší, než remake z roku 2000. Autenticky vyložené, co bude se světem za takových 8000 let...