Enola Holmesová

63%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Angelus
Angelus
928 bodů
8.5
Enola Holmes je pohodový film, který jsem si dost užil. Millie je zde jako vždy skvělá a nebýt ní film by ani zdaleka nebyl tak podařený. Právě z tohoto důvodu jsem si jist, že nevynechám žádný film nebo se seriál, ve kterém se v budoucnu objeví. Samotný snímek má příjemně odlehčenou atmosféru a děj, který je zábavný a nenudí. Všechny hlavní postavy jsou zajímavé a kromě Enoly a jejích dvou bratrů mě hodně bavil i mladý lord Tewksbury. Pokračování si určitě nenechám ujít.
Pavliss
Pavliss
922 bodů
7
Žanry: drama mysteriózní, | Předloha: The Enola Holmes Mysteries od Nancy Springer, | Scénář: Jack Thorne, | Režie: Harry Bradbeer, | Produkce: Mary Parent, Alex Garcia, Millie Bobby Brownová, Paige Brown, | Hudba: Daniel Pemberton, | Kamera: Giles Nuttgens, | Kostýmy: Marion Weise, | Střih: Adam Bosman, | Produkční společnosti: Legendary Pictures, PCMA Productions, | Distribuce: Netflix, | Děj: Hlavní hrdinka Enola je mladší sestra Sherlocka Holmese. Když zjistí, že její matka zmizela, rozhodne se, že se ji vydá hledat na vlastní pěst. Vydává se proto do Londýna. Nechtěně se ale zaplete do únosu mladého markýze, což s sebou nese spoustu komplikací.
Dory28
Dory28
709 bodů
7
Netflix prostě mermomocí chce vlastnit jméno Holmes, vzhledem k tomu že krom Enoly Holmes, má ještě PŘÍLEŽITOSTNÍ DETEKTIVOVÉ Z BAKER STREAT. Než krimi je to spíš detektivní, ale jinak v pohodě. Co se týče kinematografie kamera není špatná, kostýmy jsou celkem povedené, scénář taky neurazí. Co se mi na to líbilo, byli ty střihy kde Enola Holmes (Millie Bobby Brown) mluví k diváku, dodávalo to takovou hezkou originalitu. Asi to není film, ke kterému bych byla připoutaná a nemohla se odtrhnout, ale jako oddychovka dobrý, byli i chvíle kdy jsem se zasmála.
ondrejxsima
ondrejxsima
374 bodů
6
Je zajímavé, jak vysoké hodnocení dávám i přes to, že měl film ode mne již od začátku malé mínus. Je totiž jedna věc, kterou ve filmech obzvláště nesnáším a to je boření čtvrté stěny. Ani si nejsem jistý, jestli tato technika lze vůbec provést dobře, protože minimálně já jsem ji ještě nikdy dobře použitou neviděl. Tato technika je zkrátka pro líné scénáristy, kteří se nechtějí zabývat visual story tellingem a tak zkrátka všechno vysvětlí. To způsobuje jeden zásadní problém: divák nemusí při sledování dávat téměř žádný pozor. Je poměrně jedno, co se zrovna stalo, či stává, protože vám to enola stejně v dalším záběru hezky naservíruje. Co by šlo označit jako velice pozitivní jsou dle mě postavy. Ano, nachází se tu pár jednodimenzionálních a plochých postav, ale věčina hlavních postav mají zajímavé vlastnosti a funguje mezi nimi skvělá chemie. Rozjezd filmu funguje dobře. Je nám jasné co a proč hlavní protagonisti dělají, představí se nám nějaké jejich problémy, které budou muset v budoucnu řešit, aby se postavy vyvinuly, příběh má celkem příjemné tempo a zkrátka se rozhodně nudit nebudete. Hůře už na tom je druhá polovina filmu. Najednou se v příběhu udělá trochu bordel, z akční detektivní komedie se stane spíše pokus o jakési drama a film se pokouší o větší "serióznost", která ale nefunguje. Ať už je to motiv Enoliny matky, jeden z bratrů enoly, či výchovná škola kam Enolu následně tentýž bratr donutí chodit. Tempo se razantně zpomalí a některé důležité postavy z děje prostě na dlouhou dobu vypadnou, a pak se zase náhodně objeví. Finále je taky docela mišmaš. Krom typického " Ó, on je mrtvý, diváku breč, á děláme si p*del, on není mrtvý, snad sis nemyslel, že bychom udělali něco nečekaného a zvratného." se celý finální souboj odehrává v nepřehledné tmě a obsahuje tak minimum jakéhokoli napětí a strachu o postavy. Když si to celé schrnu, jako nanáročná oddichovka dobrý, ale film s větší pointou, propracovanějším příběhem a ustáleným dějem od toho určitě nečekejte. I přes to, že tato recenze nebyla moc pozitivní, jsem se u filmu opravdu bavil. Rozhodně se nejedná špatný film a doufám, že v pokračování se z chyb v prvním filmu poučí. Dávám tomuto filmu 6/10
Gulečník
Gulečník
145 bodů
8
U 16 ročnej Enoly alias Millie / alebo opačne :)/ imponuje užasná pozitívna energia a zarputilosť s akou zvláda nástrahy sveta dospelých . Je aj jednou z najmladších producentiek v jej veku . Talent a zaujatie filmu je u mňa opravdové ak si hľadám niečo z jeho zákulisia alebo informácie o aktéroch . Millie práve stvárňuje takéto postavy , na ktoré sa tešíte buď v nasledujucich dieloch seriálu / ako napr. na Strangher Things 4/ alebo na ďalší film ...