Duše

84%
Duše
Duše (Soul) je americký animovaný film studia Pixar. Hlavním hrdinou příběhu je Joe Gardner, nespokojený učitel hudby na střední škole, který věří, že pravým smyslem jeho života je hrát jazz. Nakonec dostane svou práci snů, ale krátce na to zemře při nehodě. Po smrti se ocitne na nebeském workshopu pro duše, které mají projít školením, aby získaly základní rysy a mohly být přiděleny skutečnému člověku. Zatímco je Joe na semináři, seznámí se s novou duší zvanou 22, která cítí k lidem takovou nenávist, že se návratu na Zemi neustále vyhýbá. Nicméně Joe a 22 začnou vymýšlet způsob, jak Joea dostat na Zemi. Budou ale muset projít všechny kosmické světy a jejich dobrodružství Joea donutí se znovu zamyslet na tím, co to znamená mít duši.



Recenze: Duše

Kinobox.cz
70%

Duše by ale zkrátka mohla být skvělým dramatem pro dospělé, kdyby nechtěla (a vlastně i nemusela) být dětským dobrodružstvím s cílem poučit především ty mladší diváky (nemohu napsat 'ty nejmenší', protože pětileté dítě tohle zkrátka pobrat nemůže).


Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zajímavý animák, zábavný i s hlubším poselstvím. Animace se mi líbila, příběh je to sice celkem originální, ale nevyhnul se klasickým klišé a je dosti předvídatelný. Naprosto pohodová podívaná vhodná pro celou rodinu, navíc v Pixarovské kvalitě.. 70%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Jsem dost zklamaný. V Duši jako by se děla scéna z scénou, chybí pořádná linka - značná část filmu je nekonečná expozice, ústřední konflikt je mělký, celé to působí jako snaha "nějak" zopakovat Inside Out a je to v každém svém okamžiku strašně čitelné. Emocionální zásah, jaký jsem cítil na konci Coco, se nedostavil. Celé je to navíc prostoupené pixarovským paradoxem - tak moc se to snaží být víc než animák pro děti, až přestává dávat smysl, proč to je animák pro děti a ne film pro dospělé s pořádně propracovaným konfliktem, co nekončí u srdcehřejných zkratek. V realitě samozřejmě víme, že aby se takový film zafinancoval, musí být pro děti, ale problém je, že k tomu nevede žádný důvod zevnitř toho filmu, naopak při pohledu na něj samotný jeho koncept vůbec nedává smysl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Nejmíň dětská pixarovka. Pořád ale chytrá, vtipná s jednoduchým ale silným poselstvím. Vlastně mi asi jenom nesedly scény z nebe, jinak by to nejspíš bylo za pět.


Dodatečné informace

Původní název:
Soul (více)
  • USA Duše
  • USA Soul
Premiéra v ČR:
3. 6. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Duše je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch