Point Blank

55%
Point Blank

Když je Paulova těhotná žena unesena, Paul (Anthony Mackie) musí z nemocnice zachránit nájemného zabijáka Abea (Frank Grillo). Abe má u sebe důkaz proti zkorumpovaným policistům, kteří na něj chtěli hodit vraždu. Oba muži spolu začnou nedobrovolně spolupracovat, aby odhalili skutečného vraha a zachránili Paulovu ženu.(mokki5)



Pete69
Pete69
29 898 bodů
5.5
Kdepak. První 2 minuty slibné, ale rychle mi začalo docházet, že toto bude jen tuctová kriminálka se spoustou honiček a rozbitých aut. S dějem si režisér moc neprohrál a spíše vše vsadil na kombinaci Kobra11 s Rychle a sbeaile.. jenže ono to prostě nefunguje. Mockrát jsem přemýšlel, že film vypnu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Hned na začátku je potřeba uvést, že se jedná o druhý remake francouzského stejnojmenného snímku z roku 2010 v Česku uveden pod názvem 'Limit'. První remake má na svědomí Jižní Korea z roku 2014 pod názvem 'Pyojeok'. Francouzský originál je strhující akční jízda, jihokorejský remake v podstatě také a tak se podívejme, jak si s tím poradili Američané. A jedná se o změnu, což není překvapení. I přes značnou předvídavost děje, menšího množství akce a umírněného humoru, se ale i přesto jedná o vcelku dobrou akční komedii s jednoduchým dějem, správným tempem, a ano, i tou zábavností. Téma je o zkorumpovaných policajtech, jehož centrem dění je přeci jen poněkud neobvyklá dvojice. Oba jsou vzniklými okolnostmi osudu spojeni a jsou nuceni spolupracovat, byť každý z jiného zájmu. A ta jejich vzájemná spolupráce má vrámci daných skutků svůj určitý vývoj.  Svým způsobem se tak jedná o klasický buddy film, byť z poněkud neobvyklou charakterovou dvojicí. Máme tu klasický černobílý pár, jen s jednou změnou. Černoch se vždy prezentoval jako užvaněný týpek, což tady použito nebylo. A je to dobře. Hodně dobře, neboť takovéhle charakterové postavy už zavál čas. Snímek z produkce Netflix, nesnažící se být lecjakým unikátním filmem a tak se také za každou cenu nesnažící diváka strhnout. Naopak ho nechává dějem lehce proplouvat a pokouší se navodit nenáročnou odpočinkovou atmosféru. Vypadá to sice spíše jako televizní projekt, ale na škodu to není. I takovýto snímek se dá někdy po divácké stránce užít.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Mackie a Grilo byli velké lákaladlo, ale nakonec je z toho jen další Netflix, který mnou prostě jen tak prošuměl.

Dodatečné informace

Původní název:
Point Blank (více)
  • USA Point Blank
  • USA O život
Premiéra v ČR:
12. 7. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch