Amnestie

60%
Amnestie
Amnestie je výpravný thriller, který se soustředí na největší vězeňskou vzpouru v dějinách Československa. Tu vyvolali nejtěžší vězni v Leopoldově v roce 1990, když zjistili, že amnestie vyhlášená prezidentem Václavem Havlem se na ně nevztahuje. Vzpoura trvala téměř dva týdny a byla ukončena až zásahem policie a speciálních jednotek za použití vojenské techniky. Tento nesmlouvavý zásah rozdělil veřejnost: zatímco někteří ho ocenili, jiní kritizovali jeho nadměrnou brutalitu. Film Amnestie vznikl ve slovensko-české koprodukci.



Recenze: Amnestie

Kinobox.cz
40%

Jonáš Karásek by měl opravdu prorazit v Hollywoodu a točit za (relativně) málo peněz efektně vypadající adaptace videoher. Nevím o nikom v Čechách nebo na Slovensku, kdo by pro to byl vhodnější.


Pete69
Pete69
32 233 bodů
7.5
Velmi zajímavě natočený snímek. Hlavní postavy Sametové revoluce tam sice hrají druhou roli, ale tady jde o Amnestii o okolnosti kolem Leopoldova. mírně a s oklikou i když vlastně celkem jasně je ukázáno, jak si postupně karieristé a mocnáři začali budovat své pozice ihned po revoluci.. Scény v Leopoldově jsou na naše poměry slušně natočené. Mě se to film zkrátka líbil.
avenis
avenis
11 041 bodů
7
Temné, velmi temné drama s několika mnohdy diskutovanými tématy. Jedním z nich je oprávněnost či smysluplnost prezidentské amnestie. Film, z něhož naskakuje husí kůže. Ale i takových filmů je nám třeba. Možná by pomohly titulky, protože někdy hercům opravdu není rozumět. Že Geislerová zahraje kdeco, to už víme. Ale Vašut se usazuje ve vážných, ba přímo charakterních rolích a to je příjemné zjištění. (9.4.2021)
sunfreedom
2 368 bodů
4
Zase jsem to udělal a zase toho lituju. Moje svaté pravidlo "nezapínej na Netflixu nic, co nemá na ČSFD alespoň 70 %" vzalo za své, když jsem seděl jednoho večera sám doma, otevřenou Plzeň a paprikový brambůrky a chtěl jsem něco, na co by se semnou žena asi nepodívala. Hroznej film. Nevím, co mě dráždilo víc. Jestli totální absence smyslu pro realističnost, Marek Vašut hovorici po slovensky, alebo zápletka, která by vystačila možná na jeden díl seriálu. A jako tečka opět Geislerka v totálně WTF roli. A když už už začínáte vidět světlo na konci tunelu, tak celá ta estráda trvá DVĚ A ČTVRT HODINY!!! Lituju všechny z vás, kteří jste se na to omylem vydali, když to před Covidem bylo ještě v kinech.


Dodatečné informace

Původní název:
Amnestie (více)
  • Slovenská republika Amnestie
  • Slovenská republika Amnesty
Premiéra v ČR:
14. 11. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika
Přístupnost:
15+

Podobné


Powered byJustWatch