Cotton Club

68%
Cotton Club

New York v dobách, kdy mu vládla prohibice. Cotton Club není jen známý jazzový bar v Harlemu, ale také místo, kde se setkávají vlivní šéfové podsvětí. Mladý hudebník Dixie Dwyer (Richard Gere) zachrání život jednomu z mafiánů, ale brzy se zaplete do problémů, když se zamiluje do jeho milenky.




Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Jeden z nejlepších filmových režisérů historie, velkolepý rozpočet, dobrý herecký ansámbl, atraktivní prostředí a já se ptám, proč to není dokonalé? Proč se u toho místy člověk nudí? Nevidím ani problém u scénáře nebo herců, ale třeba kamera není tak podmanivá jako v Kmotrovi a chtělo to evidentně i trochu víc stříhat. Vidět se to ale určitě dá.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Od režiséra Kmotrů jsem čekal mnohem víc, takže lehké zklamání, ale koukat se na to dalo. Žádný složitý děj a spousta keců, ale na druhou stranu příjemně se na to koukalo, člověk se uplně nenudí. Sice ve vedlejší roli, ale i tak výbornej Nicolas Cage a Diane Lane byla fakt kočka (půl hvězdičky pro ni:-) ) 41%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Rozhodně další skvělý snímek z prostředí mafie, navíc od geniálního režiséra, který má na svědomí ještě geniálnější trilogii Kmotr, ale pokud bych měl srovnávat tento snímek s Kmotrem, protože jde o stejný žánr tak rozhodně velké zklamání. Děj je sice skvělej, herci ne tak dobří jako v Kmotrovi, ale do rolí se mi hodili, i ten Gere, kterého už z principu nemusím, ale zde mi až tolik nevadil a jeho role hezouna mu sedla jako prdel na hrnec, další herci taky dobří především v čele se skvělým Bobem Hoskinsem, kterého mám opravdu rád. Jediné co mi na snímku vadilo byl ten tanec, step a ty výstupy v klubu. Je pravda, že k té době a k prostředí mafie to prostě pasuje, ale všeho moc škodí, a zde toho bylo na mě přespříliš. Jinak jde o skvělej mafia film, kde mi sice chybělo více přestřelek, zvuk střelby z thompsonů, ale zase scéna, ve které sejmou Nicolase Cage je zapamatování vhodná a finální přestřelka v baru je na tom stejně. Čistých 5 hvězd nedávám jen čistě kvůli tomu tolikrát opakovanému stepu a tanci.

Dodatečné informace

Původní název:
Cotton Club (více)
  • USA Cotton Club
Premiéra v ČR:
1. 10. 1986
Země původu:
USA
Rozpočet:
58 mil. USD
Tržby:
25,93 mil. USD (celosvětově)

Podobné