Byl jsem při tom

79%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pasadenka
Pasadenka
560 bodů
9
OK. Shame on me! Musím se podívat na knižní předlohu. Růžový panter nám ukazuje neskutečnou podívanou, ze které je mi stydno.

V tomto filmu se bojím hledat jakékoli interpretace, neboť až groteskně ukazuje směšnost lidí právě v tom, jak si projektujeme vlastní představy do chování a jednání jiných. Pan zahradník je nám představen jako osoba nepolíbená velkým rozumem, zato však velice slušná, dobře oblečená a s obrovskou zálibou v pozorování světa. Když je shodou okolností vypuštěn ze svého do té doby sterilního prostředí ven, je konfrontován se světem, který do té doby znal jen zprostředkovaně.

Další shodou okolností se dostane do vysoké společnosti a až k samotnému prezidentovy USA. Na všetečné dotazy odpovídá pravdivě a prostě a když neví, začne mluvit o zahradě, kterou pěstoval.

Film graduje do grandiózního finále, kde mocipáni střádají plány, jak z pana zahradníka udělají další prezidenta, neboť s ním souzní víc jak 90 % národa. :D Jo, pamatujete si, jak si do každého projektujeme sami sebe? :D A aby nám toho nebylo líto, film skončí tím, že se pan zahradník projde po vodě. :D

Jednoduše skvělé, legendární, zábavné a neskutečně nutící k zamyšlení.