Gomora

85%
Gomora

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo.(Cinemax)





kunafix
kunafix
20 052 bodů
6
Většinou hodnotím po sériích, ale tady jsem to všechno vzal tak nějak jedním vrzem. Jo, docela mě to nadchlo... ze začátku víc než ke konci, protože pak se už všechno skoro tak nějak opakovalo. Ale to je jedno - kladem je to, že je to hodně realistické, násilné a mafiánské. Místama mi to hodně připomínalo Nula nula nula a hle, on to má na svědomí také Stefano Sollima, Leonardo Fasoli a Roberto Saviano. K ději: pořád se to točí kolem velkejch prachů, ale stejně jsme pořád ve čtvrtích, kde to vypadá jak někde v chudinském ghettu nebo na sídlišti Chánov. Soupeří se tam v ovládání míst, kterejm bych se já zdaleka vyhnul. Ono i to lepší prostředí pro smetánku není zrovna moje představa luxusu. K Itálii a Italům najednou cítím tak trochu pohrdání, že ten jejich stát vlastně stojí za hovno. A asi proto se jim tam tak dobře hraje na mafiány. Ale to nic nemění na tom, že i když to postupně začíná skomírat, pořád to je seroš, kterej mě chytnul a užil jsem si ho. Ještě pár poznámek: každej je tady černovlasej a tím myslím opravdu každej - náznak blonďáka potkáme jen, když se tam objeví Rusové. Italské ženy nejsou pěkné a nikdy se nesmějí. Oni všichni jsou tady neustále vážní jak tvrdej chleba na topení. Kvízová otázka na konec: kolikrát si myslíte, že jsem si říkal: "karta se obrací"? Odpověď: sám nevím, protože to bylo furt. Sliby, důvěra, zrada a furt dokola. Marco D'Amore mi do role moc neseděl a navíc začal postupně přibírat na váze a chovat se pitomě... celé to postupně trochu zhlouplo, hlavně v páté sérii. Bylo to dobré, ale jednou stačilo.
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
9
Perfektní seriál vycházející z knihy a zážitků novináře Roberta Saviana. Navazuje, ale spíš rozehrává úspěšný film, který jsem viděl v době premiéry v kině a byl naprosto perfektní. Seriál je špičkovou quality TV a díky italskému prostředí je mi třeba jeho sledování bližší než Narcos nebo Breaking Bad. Seriál má propracované scénáře, výtvarně je velmi zajímavý a je napínavý od začátku do konce. Italové seriály o mafii prostě umí. Zvláště když je podporují kapitálem také Němci.
celticek
celticek
5 916 bodů
10
V půlce 2.série musím přidat 5 hvězdu. Reálné a uvěřitelné. Vyvíjející se postavy, za mě nejlepší Gennaro. Z povolání otcův syn se vypracoval hodně dobře, fandím mu mnohem více než Cirovi. Starý Don Pietro mi leze na nervy. Že by další dějový twist? Jdu na další díl.. Edit : 2.série je ještě o chlup lepší než ta 1. Hlavně díl v Kolíně je parádní. Taky kostel s Contem. Camorra má opravdu velmi přesvědčivé praktiky. Cirovi se Unie pomalu rozpadá. Líbí se mi Patricie. No, hodně husté finále - jsem zvědavý, jak se to vyvine dál. Edit2 : Jak Ciro v Bulharsku, tak Gennaro v Římě tvrdí muziku, je to parádní! Patricie mě nezklamala. Věděl jsem, že se bude štáb snažit Cira+Gennara spojit a nakonec to proběhlo úplně nenuceně. Konec 3. série je taky mazec. Jdu do finále! Edit3 : Nevěřil jsem, že s tím půjde ještě něco udělat, ale opak je pravdou. Tak to vypadá, když má příběh hlavu a patu. Luxusní série. Vidím, že režiséra si střihnul D'Amore a měl by mu co nevidět vyjít celovečerní film, to chci vidět. Nejlepší postavy - Ciro, Gennaro,Patricie! A samozřejmě klan ze Scampie.

Dodatečné informace

Původní název:
Gomorra: La serie (více)
  • Itálie Gomora
  • Itálie Gomorra: La serie
  • Itálie Gomorra
  • Itálie Gomorrah
  • Itálie Gomorrah: The Series
  • Itálie Gomorra - La serie
  • Itálie Gomorrha
  • Itálie Gomorrha - Die Serie
  • Itálie Гомора
  • Itálie Гоморра
Země původu:
Itálie, Německo
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch