Bota jménem Melichar

74%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5
Debut Zdendy Trošky,který mne nikdy moc neoslnil,ale věřím,že pro odpůrce Zdendovi tvorby je tohle vrchol jeho filmografie. 70 minut je vcelku přijatelná dávka a dětští herci hrají velmi dobře. V porovnáním s dnešní tvorbou pana Trošky se ani nechce věřit,že je režisérem tohoto snímku,protože je tenhle film vcelku vyzrály a nepotrpí si na trapnosti.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6
Bota jménem Melichar, aneb stravitelná normalizační komedie pro mladé. Když jsem byl menší, líbilo se mi to více, než dnes. Je to trošku umělé, ale takové normální a celkem to myslím vystihovalo tehdejší chování mladých. Bota jménem Melichar neurazí a trošku i pobaví.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
První režijní počin Zdeňka Trošky a i na dnešní dobu naprostá pecka. Původní scénář měl prý problém s tehdejší schvalovací komisí, takže musel být změněn, ale i tak je vidět, že ne každé rozhodnutí takové komise bylo na škodu. Zadání bylo jasné. Ztvárnit základní školu a typické studentské radovánky napříč generacemi. To samozřejmě znamenalo od prvňáčků až po deváťáky. No, vlastně učitele nevyjímaje. Kdo z generace takzvaných Husákových dětí by si nepamatoval přísný učitelský sbor osmdesátých let, který je v tomto filmu vykreslen velmi reálně? A vlastně i výuka. Při tělesné výchově šplhání a skákání přes kozu, v hodinách pracovních činností zemědělské práce nebo zámečnictví pro chlapce a vaření pro dívky. Z řad prvňáčků za zmínku stojí zejména Martin Šotola, který už měl nějaké ty zkušenosti s filmem a kterého Zdeněk Troška obsadil i do svého další filmu. Je tady nezapomenutelný, stejně jako ve svých filmech Tomáš Holý. Film jako celek je svěží, úsměvný, plný života a elánu. Vedle klasických studentských filmů, jako je „Škola základ života“ (1938) a mnoho dalších, se nejen neztrácí, ale z nostalgického hlediska přímo září.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nejlepší Troškův film. Příjemná pohádka. Je to roztomilé a Troška dokonale využívá svého "umu" točit superdětinské pitvořivé slátaninky. U filmu pro děti je to trefa, u ničeho jiného to nefunguje.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Jeden z mých nejoblíbenějších rodiných filmů, kterých se u nás točilo mnoho, jde vicdět, že Zdeněk Troška natočil i něco na co se dá koukat. Zápletka se zamykáním dvěří od pavilónů je reálná, něco takového sice nepamatuji, ale něco jsem zaslechl. Dětští představitelé jsou sympatičtí, a klasikou je ten smích té jedné deváťačky.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
5
Tenhle film se mi nikdy moc nelíbil.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 356 bodů
8
Možná je jedna hvězdička navíc, ale mě se to docela líbí.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Troškova nejlepší komedie. Tohle mě strašně bavilo, i když to je udělaný tak primitivně bez příběhu, tak se mi líbilo obsazení a hlavně ta komediální stránka. Na tuhle komedii rád vzpomínám.
Cettlovka
5 032 bodů
9
Pěkný filmek pro puberťáky. Mne se vždy líbil a líbit bude.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
typická česká klasika...