Bohové musí být šílení

74%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
tiq cqitqqt tkkQcc myslim,že nám by se zasukoval jazyk s křovácké řeči.Film mě zaujal a libil se mi,naprostý jiný kout života a světa,krásná,ale nebezpečná příroda.N!xau velký obdiv!
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
8
Klasika. Povedená komedie
Martrix
Martrix
2 449 bodů
9
Nejen v dnešní době, je tento film pohlazení po duši a úvodní mluvené slovo, kde Uys velmi trefně popisuje o co všechno jsme přišli, abychom se měli "dobře"... to je skoro filosofická esej. Co vlastně člověk ke spokojenému životu opravdu potřebuje, ukáže scéna, kde vidíme co mezi Křováky bez majetku způsobí taková nicotnost, jakou je prázdná láhev od Coly. Netvrdím, že se lidi mají sebrat a vrátit se zpět na stromy, ale právě díky takovému filmu, by si spousta lidí mohla trochu zrevidovat hodnotový systém. Po více než čtyřiceti letech od uvedení, totiž platí, že bohové jsou zcela jistě šílení. Každopádně moralizuji jen já, ve filmu vás nic takového obtěžovat nebude. Uys to nemá zapotřebí, takže nám civilizantům jen velmi laskavě nastavuje zrcadlo skrze čistě přírodního človíčka. A činí tak velmi zábavným způsobem. Ostatně mise vrátit láhev bohům, probíhá paralelně s příběhem nové paní učitelky a mikrobiologa, který to se ženami ale vůbec neumí. A taky se tam zamotá i nějaká ta akce, ale nic ukrutného. No a to vše v kulisách nádherné Afriky. Opravdu už není víc, co by jste v rámci žánru mohli chtít. Pokud vás bavil Krokodýl Dundee, nebo Afričan, tady si na své příjdete taky. Moje srdcovka.
martin2560
martin2560
705 bodů
8
Komedie mého mládí....kdo tenkrát neznal XiXaa ,ten jako by ani nebyl.Film nevtíravou formou divákům nastiňuje život křováků v Africe, setkávání s civilizací se všemi jejími radostmi i nástrahy.Tohle nikdy neomrzí